Två kvarlämnade katter

Jag fick ett samtal igår om att polisen hämtat en kvinna för att utvisa henne. Hon hade två katter som hon haft med sig från sitt hemland, men de fick hon inte ta med sig…

Personalen som sköter boendet för flyktingarna propsade på att katterna skulle följa med. De är ju som kvinnans barn förklarade man, men polisen vägrade. Polisen lämnade också bara kvar katterna! De tog inga som helst åtgärder för att ordna för katterna. Polisen har ju avtal med Solgläntan om att lämna katter till dem, men det är väl billigare att bara lämna kvar katterna! Extremt stor kritik från mig!!

Vad ska hända med katterna utan sin ägare? Hur tänker man? De är för övrigt extremt hemskt att kvinnan inte fick ta med sina katter. Hur svårt är det för polisen att utvisa någon med två katter? Kvinnan ska inte bara hantera rädslan och skräcken av att bli utvisad, hon får inte med sig sina älsklingar heller! Jag får ont i hjärtat när jag tänker på det.

Jag försökte ringa LS och polisen för att få veta vad som är brukligt i sådana här situationer, men så klart var det ingen som arbetade efter klockan 12 idag… Jag som tänker på katternas bästa ordnade så att de två katterna får komma till katthemmet imorgon. Det blir körigt, men vi får lösa det på något sätt.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670