Bortsprungen

Vi fick ett samtal om att man sett en katt komma och gå under nästan två veckor. Den var mager och tovig, så man ville ta reda på om den var id-märkt. Så idag fick de tag på katten och kunde komma till katthemmet med den.

Precis då hade vi fått strömavbrott och det blev verkligen bäcksvart! Jag letade fram alla ficklampor som jag kunde komma på att jag hade. En pannlampa, en ficklampa på barnvagnen, en som jag har för att titta i öronen med och en liten som jag har i skötväskan i fall att. Ett stearinljus hittade jag att tända. Tändstickor har vi på samma ställe hela tiden, men inga andra förberedelser har vi hunnit med inför den mörka säsongen och det märktes nu.

Kissen var jätte ställ även om hon morrade när hon såg Ralle. När jag skymde Ralle blev hon tyst, men när jag flyttade mig så hon såg honom började hon låta igen. Ralle bara satt och låtsades som ingenting. Han blev inte det minsta förolämpad.

Efter lite pyssel med det ljuset jag hade lyckades jag se så mycket att jag kunde tyda en tatuering i örat och så gick jag till datorn för att slå i databasen… Duhh! Ingen ström till modemet! Men jag kunde slå upp det på mobilen i ställen 🙂

Lilo
Lilo

 

Det visade sig vara en Lilo som bodde i Riala. Jag försökte ringa på numret som fanns registrerat, men det var utan abonnent… Googlade på matte, men hittade inget nummer. Då provade jag facebook och inom 20 minuter ringde matte upp. Vi hade då fått tillbaka strömmen och Lilo låg och softade i transportburen trots att jag plockat bort flera fästingar på henne.

Hon hade försvunnit i början på augusti och efter att vi tittat på kartan visade det sig att hon gått lite över 1,5 kilometer fågelvägen från sitt hem.

Vi får tacka Svens-Torstens husse och matte för att de var observanta och tog sig tid att ta reda på om kissen de sett var hemlös, saknad eller bara på tur.

Sen får vi tacka för att Lilo var id-märkt! Hade hon inte varit tatuerad, så hade det inte gått så snabbt, trots fel telefonnummer hos SKK. Rör man sig sedan inte i samma media så är det svårt. Som att man kanske inte har FB.

Många börjar också tro att katten förolyckats när tiden börjar gå och slutar kanske titta på efterlysningar efter några månader, så det är lätt för upphittate och ägare att gå om varandra.

Id-märkning är jätte viktigt!
Så om din katt inte är id-märkt så kan du göra det på katthemmet.
Chip + registrering i SKK = 165 kr
(Hos veterinären kan det kosta 400-500 kr och så tillkommer registreringen på 130 kr till SKK, som du får fixa själv!)
Katthemmet fixar allt på 1 minut! Bara att boka en tid 🙂

Lilo
Lilo

____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670