7 månader hemifrån

Jag har under en veckas tid haft kontakt med ett äldre par som varit mycket bekymrade över en mager katt som dök upp hos dem för sex veckor sedan. Den var skygg först, men blev mer och mer kelen när de började mata den. De frågade runt och satte upp lappar, men ingen kände till katten.

När de tog kontakt med oss på katthemmet var de mycket oroliga för hur det skulle gå för katten. Jag erbjöd dem att komma förbi med den, så jag kunde kolla id och fotografera den.

image
Misstänkt hemlös katt

 
Jag kunde snabbt konstatera att det var en kastrerad hankatt och att den var tatuerad. Ett tecken i tatueringen var jag osäker på, så jag sökte med en stjärna på det stället, vilket gör att jag får fram alla katter som är id-märkta i den serien och det är tio katter. En av dem hette Pontus och hörde hemma i Norrtälje. Färgen stämde överens med kissen som vi hade. Jag kollade upp adressen och var det var i förhållande till var den hållit till senaste veckorna.

Det visade sig att det var lite mer än 3,5 kilometer och att katten tagit sig över E18. Jag ringde upp ägaren, men fick inget svar så jag lämnade ett meddelande.

image
Pontus och Cecilia

 
Det tog inte mer än några minuter så ringde matte upp och berättade att Pontus varit borta sedan april. De hade börjat försöka intala sig att han inte skulle komma hem igen när det gått så lång tid.

De kom inom en timme och hämtade honom och de berättade då att grannens katt hade försvunnit samma dag som Pontus. De hade letat och satt upp lappar tillsammans. För mig lät det som att någon tagit katterna och kört iväg en bit och släppt ut dem… Hur skulle annars två katter försvinna på samma dag från samma ställe?

Tack för att han var id-märkt och registrerad!

___________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670