Bruno hälsar

Hej Cecilia!

Nu har vi haft Bruno i en nästan en månad så vi tänkte att vi skulle uppdatera dig lite om hur det har gått! De första två dagarna satt Bruno i kattburen med dörren öppen i vardagsrummet. Vi har haft mat, vatten och kattlådan i vardagsrummet eftersom vi är där mest. Han kom fram när vi hade gått och lagt oss och gick direkt på lådan, men som förväntat så åt han dåligt. Efter det så hörde vi hur soffan flyttades mitt i natten och vaknade på morgonen och hittade honom bakom soffan.

Nyfikenheten verkade det inte vara något fel på då han hade haft ner en blomkruka. (han ville titta ut genom fönstret). Han stannade bakom soffan i en vecka och kom fortfarande bara fram på natten när vi sov. Satte man sig på ena sidan av soffan så böt han plats så att han kunde sitta precis bakom. Vi har pratat med honom, men inte stört eller klappat. Efter ett tag så böt han gömställe och hamnade under en 180 säng.

En kväll satt vi och kollade på tv och småpratade. Då vi ser en liten filur sitta i dörröppningen och kolla på oss. Det gjorde utan att flytta på sig i ca 10 minuter. Senare den kvällen vågade han även gå upp och äta framför oss. Tvn är väldigt spännande och konstig. Två nätter senare vaknade Freja av att han satt och kollade på henne när hon sov. Efter det har han vågat sig fram på kvällarna vid nio, tio tiden för att kissa eller att äta. Igår bajsade han tom framför oss.

Han är precis som du sa väldigt renlig och duktig att gå på lådan. Är den inte hundra procent ren blir han arg och matstrejkar! Han äter annars väldigt bra och verkar dricka. Han tycker huset är super spännande och inspekterar varje hörn när tillfälle ges. För en vecka sen la sig Freja på sidan av sängen och sträckte fram en bit kokt skinka. Det vi trodde var omöjligt hände! Han kröp fram och åt den ur handen. Inte nog med det, han slickade henne på fingrarna också! Efter det har vi matat honom lite då och då ur handen. Hans favoriter är laxmat, kokt skinka och kattgodis. Men kattgodiset är helt klart godast!

Vi har flyttat en hel del blommor och krukor ur vardagsrummet så att han ska kunna titta ut. Idag var första dagen han har gått upp på morgonen när någon av oss har varit vaken. Jag satt häromkvällen på golvet i frejas rum och hon låg i sängen. Vi satt bara och pratade när vi hörde hur det började röra sig därunder. Han ålade sig från ena sidan av sängen till vårt hörn och man såg en liten vit nos sticka ut. Han vill gärna vara med men vill inte synas. I början när vi pratade med honom så stirrade han bara tillbaka, nu blinkar han lugnt.

Vi tycker att Bruno gör stora framsteg men vi vill låta honom göra det i sin egna takt. Han är väldigt älskad och vi tror att han sakta men säkert förstår att vi inte kommer göra honom illa. Vi hör av oss snart igen!

Bruno
Bruno

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21