Liten hittad

Vi har sedan en tid tillbaka lagt ut mat på ett ställe för att det finns en hemlös hona där. Hon har setts med ungar tidigare, men hon har försvunnit med dem innan vi kunnat fånga in dem.

För några veckor sedan fick vi larm igen, men hittade inga katter när vi åkte dit. Vi skapade då en matplats för att se om vi kunde få fatt på katten. Först var det ingen som åt av maten, men sedan märkte vi att någon åt av maten.

Idag skulle Jan åka dit för att kolla platsen och lägga ut ny mat. Han har pratat med en man som bor bredvid som berättade att det inte var hans katter och att det var okej att gå in i ett  uthus som fanns i närheten.

När Jan gick in där hörde han genast en kattunge som skrek förtvivlat. När han letade sig mot ljudet i dunklet hittade en död kattunge.

En död kattunge
En död kattunge

 

Han fortsatte upp på övervåningen mot ljudet av den skrikande kattungen. Bakom en mängd bråte hittade han en ensam kattunge i en kartong. Kattungen var desperat över att bli hittad. Den var vrålhungrig och varit ensam på tok för länge. Hade mamman övergivit den?

Ensam kattunge
Ensam kattunge

 

Jan tog kattungen med sig tillbaka till katthemmet där den fick mat, värme och kärlek.

Ensam kattunge
Ensam kattunge

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21