Ge inte upp!

Mer solsken åt folket! Därför är det dags för ännu en solskenshistoria! Det kan inte vara många som missat att katten Birger “Bigge” varit på vift. Han lyckades smita i augusti 2015 i samband med att han skulle till veterinären och rusade iväg och gick upp i rök.

Hundratals lappar har delats ut, mil efter mil har vandrats, efterlysning efter efterlysning har gjorts på alla möjliga kanaler på nätet och makrill och en och annan sort av godbit värd en förmögenhet har konsumerats. Det har satts upp fällor, inköpts åtelfällalarm, lånats åtelkamera, brainstormat och varit “jour på larmuttryckning”. En doubleganger fångades in och flera andra katter har gått hjälp på grund av sökandet efter Birger.

Sökandet efter Birger har inte varit ett företag utan snarare 3!

Så i slutet på förra veckan så startade den femtioelfte omgången av efterlysning och lappande. Dagen efter ringde telefonen och en herre berättade att han matat en tämligen skygg katt sedan oktober. Vi bara måste komma och titta för det var så likt att det bara måste vara den eftersökta Birger. In i bilen med fälla och alla medel och besökte mannen. Efter ha visat fler bilder på Birger blev han ännu säkrare på att han varit fadderpappa åt honom det senaste halvåret. Med hans tillåtelse satte vi upp fällan på hans tomt i måndags och han hjälpte gärna till och höll utkik.

På måndag kväll ringde herren och berättade att katten dykt upp som vanligt för sin kvällsmat, som dagen till ära serverades i fällan, katten hade blängt på maten och resonerat att han inte var så hungrig trots allt och pilade iväg.

Frukosten hoppade han också över.
Tre missade mål mat var dock otänkbart och katten gick in i fällan.

Med hjärtat i halsgropen åkte ägaren och tog sig en titt på fångsten och där var han. Birger, som för att vara exakt, varit på vift i 8 månader och 1 dag har äntligen kommit hem! Han mår bra men ska till veterinären för undersökning för säkerhets skull. Birger är hemma

Vi passar också på att tacka alla er som på ett eller annat sätt engagerat er i Birgers försvinnnande. Tack för alla delningar, de extra ögonen, tips, pepp och stöttning under alla dessa månader och självklart ett extra tack till Cecilia och Jan Arnström för ert engagemang hela vägen till det lyckliga slutet.

Birger fångades in mitt emellan där han rymde från och sitt hem. Var han på väg hem?

image
Förebilder på Birger

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21