Kattungeboom

Varje år har vi en kattungeboom! Vi vet aldrig när den kommer. Bara att den kommer. I år har vi väntat och väntat. När den inte kom hoppades jag någonstans att folk äntligen fattat! Att de kastrerade sina honor och slutat ta en kull! Men icke…. Kattungeboomen är bara sen i år. Nu är den här! Samtalen rullar in om upptäckta honor med nyfödda. I en buske. På ett garage. I ett uthus. Och så vidare… Många fler än vi kan hjälpa. Det är övermäktigt! 

Det som är svårast för mig att acceptera är att de jag inte kan hjälpa vet jag går en plågsam död till mötes! Om de inte blir dränkta eller ihjälslagna, så svälter de ihjäl eller dör av skador eller sjukdomar senare i höst.

En mamma med nyfödda som jag hittat ett jourhem åt fick jag veta att föreningen precis hade “tagit hand om” när jag ringde och skulle meddela plats.

Vi har just nu extra stora kostnader för alla kattfamiljer vi tar in och tar tacksamt emot bidrag. 
Swish till katthemmet: 1234-70 48 21
Bankgiro: 495-5670

Vi vädjar även till alla att kastrera sina katter, både han- och honkatter vid 6 månaders ålder. Vänta inte!

Det har vid flera tillfällen efterlysts ammor till upphittade små kattungar. Det är underbart att se så många engagera sig i att hjälpa, men det som faktiskt chockar mig riktigt ordentligt är att det är så otroligt många Svenssons som har en hona med ungar hemma!! Varför har man det?

Jag får ofta kritik för att vi är “dyra” på katthemmet och det var innan vi beslutade oss för att höja priset på kattungar till 2 000 kronor. Är det dyrt?!
Jag tycker inte det. Inte när två vaccineringar, flera avmaskningar, id-märkning, veterinärbesiktning och kastrering ingår!

Katten kommer aldrig bli värd mer om det finns kattungar till överflöd och de säljs för några hundralappar!

Om olyckan skulle vara framme och du står där med en kull ungar, se till att hitta ett bra hem åt dem.
De ska vara kvar hos sin mamma tills de är tolv veckor gamla.
Avmaska dem flera gånger.
Ge den en grundvaccinering.
ID-märk dem med chip.
Ta betalt! Absolut inte under 1 500 kronor.

Att du vaccinerat och id-märkt dina kattungar visar att du är seriös och du sållar bort oseriösa köpare när du tar betalt, samt att du hjälper katten få en högre status.

En kattmamma med ungar äter tillsammans väldigt mycket. Det är inte billigt att föda upp en kull under 12 veckor!

Jag har även tidigare skrivit om alla komplikationer som kan uppstå vid en förlossning. Både kostnader och att man kan förlora både mor och ungar.

När du sålt kattungarna använd pengarna till att kastrera mammakatten. Hon kommer börja löpa så fort ungarna flyttat om inte innan!

image
Hemlös mamma

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21