Tindra hälsar

​”Min lilla skyggis som jag hämtade från katthemmet 22/4 har gjort stora framsteg här hemma! 😀

Tindra (föredetta Lise) har på fredag varit hos mig i 1 månad. I början kändes allt väldigt frustrerande och jag var jätte orolig för henne för att hon varken drack, åt, eller gick på lådan på flera dagar!

Idag känns hon nästan som en helt annan katt! Hon är fortfarande väldigt skygg såklart, men hon har gjort så otroligt stora framsteg och det är riktigt kul att följa hennes utveckling för varje dag som går. 😀

Idag äter hon med god aptit och använder lådan som hon ska. Hon gömmer sig fortfarande under sängen på dagarna men när det börjar bli kväll si så där vid 19-20 tiden så kommer hon fram från sängen och vandrar runt i lägenheten och springer iuf när jag jag gör för häftiga rörelser men på senare dar så har hon även blivit modigare för det också, hon tar inte till flykten till sängen på en gång. Ibland springer hon bara en bit in i sovrummet och så kommer hon tillbaka ut igen efter någon minut. Hon springer fortfarande in under sängen om något blir för läskigt (t.ex när jag kommer för nära) eller det råkar bli något ljud som blev för läskigt men hon har absolut blivit tryggare.

Sedan på natten så kan hon ibland hoppa upp i sängen och lägga sig i fotänden bredvid mina fötter och brukar även få för sig att hoppa på fötterna som rör sig under täcket. 😛

När jag ger henne kvällsmaten så har jag även börjat med att stå kvar och titta på henne medans hon äter vilket hon tycker är läskigt. Hon tvekade väldigt mycket om hon skulle våga äta då eller krypa in under sängen igen. Hon valde att krypa in under sängen men stack sedan fram sin lilla nos igen och kom fram och åt, varpå något lät så hon kröp in i gen och sedan ut och åt igen. Så höll hon på några gånger.

Nästa kväll så satte jag mig ner vid tallriken efter att jag satt maten på golvet. Det blev samma visa igen, men denna gång stannade hon kvar längre tid vid maten och jag satt såklart väldigt stilla och observerade henne.

Hon slickade rent fatet och sedan hoppade hon upp i sängen och smet ut bakom mig och sprang ut i vardagsrummet.

Detta att vara kvar vid maten har vi börjat med ganska nyligen för jag har känt innan att hon inte varit redo för det än. Men nu börjar jag utmana henne lite mer och mer för varje dag. 🙂

Det går verkligen toppen hittills och jag gläds stort över dom små framstegen som känns som enorma.

Jag har även skrivit dagbok om henne då och då om hennes framsteg sen hon kom till mig. Det är intressant läsning att se vart vi startade i från till hur hon är idag.

Det var allt från oss för nu. Fortsättning följer.”

Detta var Tindra för c:a 5½ månad sen. Idag kan jag berätta att hon är en helt annan katt!

Idag får jag:

– Titta på henne

– Jag kan ge henne mat utan problem i köket och hon sitter lungt och äter tillsammans med Cilla 

– Jag får klappa henne typ så mycket jag vill tills hon går därifrån

– Hon sover på mina lår/mage när jag ligger i sängen

– Sitter jag i soffan så kan hon komma och lägga sig i famnen

– Hon hoppar gärna upp på skrivbordet och gosar och lägger sig även på mitt tangentbord till mattes förtret haha

– Hon älskar att leka med sin Dabird leksak

Så ja hon har kommit så långt i sin utveckling och jag är SÅÅ stolt över min fina tjej! 😀

Jag trodde faktiskt att det skulle ta längre tid för henne att bli den hon är idag. I början t.ex fick jag ju inte ens röra henne och idag älskar hon att kela och bli klappad (självklart på hennes villkor)

Hon blir fortfarande rädd när människor kommer som hon inte känner men det är iaf inte alltid säkert att hon springer och gömmer sig, ibland är hon framme även fast hon är osäker. Det tycker jag är starkt gjort av henne. 🙂

Jag var bara tvungen att skriva en uppdatering om henne eftersom hon gör mig så glad!! <3 

Min älskade lilla Tindra! <3

Tindra
Tindra

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21