Om loppisen

​Jag tog en bild så anonymt som möjligt för att ingen ska kunna känna sig uthängd.

Jag är inte otacksam för allt som vi får in till loppisen. Jag är medveten om vad jag har tagit på mig när jag bestämde att vi skulle ha loppis. Jag ville bara visa baksidan av människors generositet. Dock är detta inte ett isolerat misstag. Okunskap, ja. Inte tänka steget längre, ja. Förstå att det är lite att fixa för inlämnaren, mycke för mig, nej.

Jan åker säkert med 4-5 kärror med sånt här till tippen innan varje loppis tyvärr. Trasigt, smutsigt eller ofräscht och rent av riktigt snuskigt.

Vi försöker alla vara tydliga med vad vi inte tar emot och att det som vi tar emot ska vara helt och rent, men tyvärr är detta ändå baksidan av att anordna en loppis.

Jag och Jan spenderar många kvällar och dagar på loppisen månaden innan för att få iordning allt. Det är en fröjd att packa upp en kartong med välinslagna rena saker, medan det är trist att plocka upp flottiga glas som är nerlagda i en kasse utan omslag. Där hälften av glasen gått sönder under transporten. Så står jag där och frågar mig själv om jag ska ställa upp dem på hyllan som de är eller köra dem i diskmaskinen… Orka/orka inte?

Det är jättesvårt att få volontärer till katthemmet och jag funderar i denna stund helt ärligt på att lägga ner loppisen. Så tänker jag på att det ger ett sådant otroligt tillskott i kassan till katthemmet att jag biter ihop och kör på lite till.

Jag vill dock bara att alla ska förstå att det är jobbigt för mig. Elaka tankar om inlämnarnas motiv m.m. undanbedes.

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21