Kastreringsdag 

Idag var första kastreringsdagen efter att vi haft ett kort uppehåll.

Det var sex honor och tre hanar som kastrerades. En hane var dubbel kryptorchid. Vi fixade även två navelbrock och hjälpte en hemlös hankatt bli kastrerad och få en översyn innan han fick åka vidare till Akutgruppen.

Anna-Lisia kommer få sitt framben amputerat, men Silvia bedömde att hon måste återhämta sig mer först. Hon är fortfarande för tunn och har flera sår som varit infekterade och inte läkt ordentligt ännu.

Ett stort tack till alla er som skickat en peng till hennes vård <3 <3 <3

En annan hemlös honkatt kom förbi för att träffa Silvia. Den äldre kvinna som ägde katten hade avlidit för tre år sedan och katten blev ensam och övergiven… En annan familj hade sedan ett år tillbaka börjat mata katten och den skulle få bo med dem. Nu hade katten gjort illa en tass och skulle därför träffa Silvia.

När jag såg katten sa jag på en gång:
– Det där är ingen hona!
De som matat hen var säkra på att det var en hona, men utan att ha tittat under svansen var jag säker på att det inte var en tjej. Det visade sig mycke riktigt vara en stor kastrerad hane på 6,5 kg! 

Han hade en svullen framtass som Silvia undersökte efter att han fått lite lugnande. Jag passade på att id-märka honom samtidigt.

“Kattan”

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01