Candy lämnar oss…

Candy har fått lämna oss idag. Hon har bott hos hos väldigt länge och jag känner henne väl. När hon levde som hemlös höll hon ihop med Ferarri och det har hon fortsatt att göra även på katthemmet. De är gifta brukade jag säga och le. De är alltid tillsammans.

De flyttade till ett nytt hem tillsammans, men kom tillbaka till katthemmet efter några månader.

För några månader sedan gick Candy ner i vikt, så vi gjorde därför en komplett hälsostatus på henne med diverse blodprover och kollade hennes tänder. Blodproverna var normala för hennes åldet och hennes tänder var fina. Det var inga spänningar i gruppen. Det är ett gäng som känner varandra väl och är trygga med varandra. Vi valde att sätta in henne på smärtlindring eftersom hon är en senior och dessutom har levt ute i många år, vilket oftast ger smärta i lederna. Hon fick också extra med energirik mat för att gå upp i vikt.

Hon gick sakta upp i vikt och blev mer rörlig. Hon började må bra. Och sommaren har varit bra. Riktigt bra. Hon och Ferarri har “sitt” ställe i utegården där de hänger tillsammans. Ibland är andra välkomna och man kan se 5-6 katter trängas på en hörnhylla i solen.

Igår när hon skulle få sin medicin hade hon blod i mungipan. Var kom det ifrån? Hade någon slagit till henne? Hade hon ramlat? Var det en tand som plötsligt blivit dålig? Många frågor, men svaren fick vänta lite, för man går inte bara fram till Candy och öppnar munnen på henne. Först ordna med veterinärtid och lugnande.

Det visade sig att Candy hade en svulst eller en massa i tandköttet. Hon hade bitit i den klumpen; därför hade vi sett blod. Svulsten sträckte sig vidare in i kinden och ner i svalget. Förmodligen cancer… Inget som gick att operera. Därför tog vi beslutet att låta henne somna…

Jag tog kroppen med mig tillbaka till katthemmet och la den på “hennes” plats i solen.

Candy
Candy

 
När jag lämnat henne kom Ferarri genast dit, för att undersöka Candy. Han var lugn, precis som att det var väntat… Klart att han vetat att hon var sjuk! Långt innan oss!

Candy och Ferarri
Candy och Ferarri

 
Ferarri lade sig tillrätta bredvid sin fru och han låg hos henne hela eftermiddagen.

Candy och Ferarri
Candy och Ferarri

 
Efter några timmar var det fler gamla vänner som kom för att säga adjö. Det var inga torra ögon på katthemmet…

Du somnade stilla
När färden var slut
Från allt vad du lidit
Du nu vilar ut

Candy och Ferarri med Harriette och Strössel
Candy och Ferarri med Harriette och Strössel

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01