Kan man bli mer less?

Jag blev inbjuden till en grupp på Facebook idag där det gick ut på att sälja omärkta kattungar… BYB är en helt annan diskussion i sig, men jag brukar hejda mig och inte gå in på den diskussionen med de som säljer kattungar på Facebook med pekpinnar om att de inte ska avla och kastrera sina katter i stället, utan jag försöker komma med tips och råd till den som har en kull kattungar om hur de hittar bästa hemmet tid dem. Men att uppmuntra (förutom avel – BYB) att inte märka katterna är ju bara så galet fel!

De flesta tar 500 kronor eller mindre för en kattunge. Jag informerar dem om hur viktigt det är att ta minst 1500-2500 kronor för en kattunge, för att säkerställa att man får seriösa köpare. Att de ska avmaska, och chippa, samt vaccinera kattungarna minst en gång innan leverans, för att visa att de är seriösa som “uppfödare”.

De jag har kontaktat har först blivit väldigt förvånade på priset jag föreslår, men förstår sedan faran i att sälja kattungarna för billigt. Jag har ännu inte stött på någon som inte varit tacksam för min information. Många har kontaktat mig senare vid flera tillfällen för att få råd om olika saker. Jag dömmer inte någon om anledningen till varför de sitter med en kull kattungar, utan jag vill informera och upplysa folk. Däremot brukar jag hinta om att de ska använda pengarna de får över för kattungarna till att kastrera mamman. 

Förhoppningsvis säljs fler katter chippade och till ett högre pris. Förhoppningsvis kommer kattungarna till bra hem. Förhoppningsvis ökar det statusen/värdet på katten på lång sikt. Förhoppningsvis tar man inte fler kullar. Förhoppningsvis kastrerar man mammakatten. Förhoppningsvis delar man med sig av den nya kunskapen man fått.

Jag läste några inlägg och det var många som sålde kattungar och många som sökte kattungar, vilket jag, varje gång jag ser, blir lite chockad över att det är så MÅNGA som ägnar sig åt BYB!!

Beskrivningen på gruppen…

FB-grupp
FB-grupp

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01