Mycket gammal katt

En äldre man kom förbi katthemmet för att fråga om råd om sin gamla katt som snart var 21 år fyllda. Katten hade börjat visa tecken på demens och en hel del problem uppstod i och med det, som att katten inte alltid hittade till toaletten. Han kunde sitta och skrika rakt ut, men att katten inte själv visste vad han ville.

Mannen frågade om vi kunde komma hem till dem för att låta katten somna, för att katten hatade att åka i en transportbur, men det är tyvärr inget som vi kan göra. Jag förklarade att Carl-Petter säkert kunde svänga förbi hos dem efter att han varit hos oss, så vi bestämde det.

Nu lyckades den gamle mannen trots allt med att få in den gamle katten i en transportbur och kom hit när Carl-Petter var här. Ägaren orkade själv inte vara med när katten skulle få sin sista spruta, så det föll på mig att hålla katten i famnen medan det dödliga medlet verkade i kroppen på katten. Det gick fort. Den gamla trötta kroppen hade inte mycket att sätta emot.

Jag upptäckte då klorna… De var så långa att de hade växt in i trampdynorna… Det kanske inte är alla som vet att man måste klippa klorna på en äldre katt. När en katt blir gammal så rör den inte på sig som det gjort tidigare och klorna slits helt enkelt inte på samma sätt som hos en aktiv katt. Katten kanske heller inte vässar klorna i samma utsträckning, för att den är stel i kroppen och har ont av olika ålderskrämpor.

Långa klor

 

Långa klor

 

Långa klor

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670