Det kunde tydligen bli ännu mer kaotiskt…

Jag trodde att vi nått max på hur mycket som kunde hända på en och samma dag, men tydligen inte. Telefonen har gått varm om katter som behöver hjälp och andra förfrågningar. Det har blivit lååånga dagar hela veckan. Jag började känna att jag sluddrade och letade efter ord när jag pratade med folk. Hjärnan blev helt tom ibland och jag hade ingen aning om vad det var som jag höll på med…

Vi var tvungna att planera om vår veterinärdag, som egentligen skulle vara på tisdag, men eftersom Carl-Petter måste hoppa in och hjälpa till på Kvisthamra nu när Saga gått bort, så blev den idag. Hela morgonen och förmiddagen gick åt till att vaccinera och kastrera katter.

Carl-Petter

 

Kattungarna som fångades in vid Roslagsstoppet kom till oss idag eftersom det inte fungerade i jourhemmet. Kattungarna har blivit dåliga i magen och magrat av lite. De är pigga trots allt. De kom i rätt tid, för Carl-Petter var fortfarande kvar, så han kunde känna och klämma lite på dem. De är friska förutom att de är dåliga i magen, men det fixar vi till. De blev avmaskade och vaccinerade.

Mamman och en kattunge som blev kvar vid Roslagsstoppet har man inte lyckats fånga in ännu.

Jan med kattungarna

 

De var aktiva och ingen vill vara kvar i transportburen.

En liten krabat

 

Den största och piggaste tjejen döptes till Viva. Det var två tjejer till som blev Vilda och Vera och en liten pojke som får heta Viking.

Viva

 

Alla var smutsiga och luktade illa, så det blev till att bli tvättade av Sofia.

Sofia och en av ungarna

 

Vilken procedur man måste gå igenom när man kommer till katthemmet! Man blir stucken. Inte bara en gång utan två! Får saker nerkörda i halsen. Blir av med klorna. Och på toppen av det så blöter de ner en! Och allt jag ville ha var ju lite mat…

Vilda

 

Klart de fick mat och hungriga som vargar var de också. De fick i/d mat som är skonsam för magen.

Alla hungriga små

 

Lilla, och det menar jag bokstavligen, lilla Majvi har halkat efter och verkar inte få tillräckligt med mjölk av mamma Mindy. De fyra syskonen är dubbelt så stora. Det kan ju visserligen vara något annat fel på lilltjejen som gör att hon inte växer som hon ska, men hon är så pigg och glad i övrigt.

Jag beslutade mig för att stoppa in Majvi hos Rakel och hennes veckogamla ungar. Majvi är i princip lika stor som de är fast hon är 4 veckor… Hon blev välkomnad med öppna armar och hon trivs med att de är lite lugnare och hon behöver inte konkurera om maten lika hårt, så får vi se vad som händer.

Majvi med nya kullen

 

Två katter kom in på eftermiddagen. Man hade försökt länge med att hitta nya hem åt dem, men inte lycktas. Sista utvägen man hade var då det trista och otänkbara alternativet att avliva dem. Det var då jag kom in i bilden och tog hit dem.

Cessann är elva år och en bestämd dam. Hon talar om vart skåpet ska stå! Men otroligt kelig. Hon är 50 procent perser.

Cessann

 

Lejonet Leopold är tre år och en perser Maine Coon blandning. Han är lika stor som en Maine Coon, men har perserns ansikte och sätt att vara på.

Lejonet Leopold

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670