Mer än full rulle!

Vilken dag! Så mycket har hänt att jag är helt snurrig och trött. Förutom det vanliga morgonarbetet med katterna, så hade vi veterinärdag. Det var tio katter som blev kastrerade och allt arbete runt omkring det. Vi var inte klara förrän klockan var 16 och det kändes i kroppen och i huvudet. Många skulle vaccineras och några krämpor här och där skulle tittas på.

Nisse, en av Novas ungar, kom hit för att kolla sina ögon som varit lite rinniga. Allt var bra med Nisse.

Carl-Petter och Oili med Nisse

 

Många av kattungarna fyllde 12 veckor idag och var redo att flytta. Det innebär en hel del papper som ska förberedas och fyllas i. En mängd information som vi ska gå igenom med nya ägaren.

Linus och Apollo flyttade till ett par i Gustavsberg, Ming och Seppo flyttade till en barnfamilj i Bromma, Norpan och Nathalie kom till Norrtälje, Sonny i Älvsjö och Nisse till Hallstavik.

Linus, Apollo, Ming, Seppo, Norpan, Nathalie, Sonny och Nisse

 

Vi hade fem eller sex olika personer/familjer som kom förbi under dagen och ville kolla på katter. Jag vet inte om de bara ville titta eller om de var ärligt intresserade av att adoptera. De blev i alla fall väldigt snopna när de blev iväg skickade med ett visitkort och en uppmaning om att ringa och boka tid för att komma förbi och titta på katt.

Först och främst så är det ju en levande varelse som man ska köpa och man ska ju leva med den i 15-20 år. Det är ju inget som man bara köper, som en ny mobiltelefon… En visning tar mellan 1-2 timmar. Vi måste kunna planera in så att någon finns att ta emot och berätta om katterna. Klart att om någon tittar förbi oanmäld och jag har tid och, så kan jag ta dem på en snabb titt eftersom de kanske vill se hur vi har det innan de bestämmer sig helt för att adoptera från just oss. Men idag var det extra crazy mycket!

Vi fick in en mamma med en unge. Mamman har gått hemlös sedan tidigt i vår vid ett äldreboende i Täby.

Millan

 

Hon hade tre kattungar, men två var det någon ur personalen vid äldreboendet som tog. Så en liten Vilding kom med mamma Millan till oss.

Vilding

 

Mamma Sivan har under en vecka tio dagar börjat med att försöka smita ut varje gång någon ska gå in i läskiga rummet. Idag började hon löpa…

Sivan

 

Natalia åkte på en infektion i slutet på förra veckan och hon blev snabbt väldigt dålig. Hon ville inte äta och gick ner i vikt. Hon fick åka till veterinären och fick där dropp och antibiotika. Hon har varit väldigt hängig och vi trodde ett tag att hon nästan inte skulle klara sig, men sedan helt plötsligt kom aptiten tillbaka och hon började busa igen. Hon sover fortfarande mycket, men det är också ett sätt att återhämta sig.

När jag berättade för de som tingat Natalia att och var sjuk och att hon inte skulle kunna flytta när hon var tolv veckor, som är idag, så ville de titta på några andra kattungar som skulle vara flyttfärdiga.

Lill-skruttan har blivit Nettan med mig. Janne sa här om kvällen:
– Kan vi ha sju, så kan vi ha åtta.
Och det gjorde mig jätte glad och jag tog honom på orden, även om Jan säkert kommer att förneka att han sagt det senare 😉 

Cecilia och Nettan (och Zelma)

 

Nettan såg ett monster bakom mig…!!

Nettan ser Zelma

 

Gulli tycker att det är jätte roligt att hon ska få en lillasyster. Nettan gillar Gulli med.

Gulli och Nettan

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670