Alba hälsar

Hon tyckte att resan till Vätö var vedervärdig och klagade högljutt hela vägen! När vi kom fram så hoppade hon kvickt ur buren, tog sig en ordentlig ”luktrunda” i huset och slank sen in under ett köksskåp. Hon kröp dock fram efter ett par timmar och åt mat och drack vatten. Sen stannade hon framme och vågade till och med leka med papperstussar. Eftersom vi inte har någon dörr in till sovrummet så kom hon skuttande och parkerade sej i vår säng. Nån gång under natten va hon på toalådan och sen passade hon på att bita husse i öronen ett par gånger innan hon lade sej på min hand och slickade och spann.

Alba

 

Redan andra dagen var det full rulle genom huset och hon provade olika sovplatser. Nu verkar det som om hon helst vill ligga i ett söderfönster på dagen, bakom skärmen på datorn om någon av oss sitter där eller bakom husse när han sitter i kökssoffan. Hon ligger gärna i soffan och blir kliad och smekt på magen när vi tittar på tv på kvällarna. När vi lägger oss så vill hon vara med, ägnar sej med förkärlek åt att attackera de kroppsdelar man rör på eller att krypa ut och in under täcket så fort hon hittar något hål. När vi släcker tröttnar hon och går iväg nånstans och sover för sej själv – sen kommer hon tillbaka när det börja ljusna, busar en stund och rullar sen ihop sej och sover med oss. 

Alba

   

Att man inte får vara på köksbordet struntar hon i och vi brukar ge henne blötmat när vi själva äter för att hålla henne borta. Hon äter allt hon får tag i och det tog ett par dagar innan vi hade vant oss vid att inte ha saker framme om vi själva inte var där så vi kunde lyfta bort henne…

Det verkar som om hon trivs med oss och hon håller noggrann koll på vart vi tar vägen om vi lämnar rummet. Går vi ut båda två från huset så verkar det som om hon lägger sej och sover för när vi kommer in så tar det ett par minuter innan hon dyker upp och hon ser alldeles yrvaken ut.

När det gäller namnet så får hon fortsätta att heta Alba officiellt – hon har dock som alla kära barn många smeknamn…

Avslutningsvis så är vi väldigt glada över vår lilla rara buskatt – tur för oss att ni tog hand om henne på Norrtälje Katthem så att hon slutligen hamnade hos oss!

Hälsningar My, Ulf och Alba 

Alba

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670