Många samtal

Jag har fått mer än ett halvt dussin samtal från privatpersoner som medvetet låtit sin hona bli dräktig och föda en kull ungar. De trodde att det skulle vara lätt som en plätt att hitta nya hem åt ungarna, men inte lyckats. Nu står de där med en kull på 12-14 veckor och vill bli av med dem. Frågan är då om vi på katthemmet kan ta emot dem…? Annars måste de avliva katterna…

Allstå, så vet jag inte riktigt hur jag ska hantera det hela. Jag blir så klart arg att de inte kan kastrera sin hona och jag blir ursinnig när man hotar med avlivning. Ska jag säga nej bara för att lära dem en “läxa”, vilket jag inte tror att de kommer göra eller ska jag bara tänka på katterna och ta emot dem, förutsatt att vi har plats, men samtidigt läxa upp ägaren om ansvar och kräva kastrering av mamman och att de står för vaccinering och id-märkning av kattungarna.

Hardy var ute och satt på en av bänkarna i katteriet. Keliga Ralle var framme han med och tog för sig så klart. Hardy satt kvar och Ralle agerade brygga. Jag fick därmed klappa Hardy på ryggen 🙂

Hardy och Ralle

 

Sen blev Hardy helt slut och gick och lade sig i en korg för att vila upp sig.

Hardy

 

Även Ralle var nöjd med sin dos av gos 🙂

Ralle

 

Trafikstockning kan leda till gos när två vill gå igenom hålet mellan box tre och fyra samtidigt. Zero ställde sig i vägen och passade på att stångas och gno sig mot farbror Roland.

Roland och Zero

 

Steve springer omkring på sina lååånga ben och ska titta på vad man håller på med och sedan lägger han sig alltid i en slags meditativ ställning och studerar en vidare.

Steve

 

Syskonen till Linus, Lucia, Lakriz och Linnea var förbi och hälsade på oss. De har vuxit mycket på tre veckor.

Melvin och Grållan

 

Cilla var också här på besök för att klippa klorna. Hon mår toppen i sitt nya hem 🙂

Cilla och Cecilia

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670