Soporna

När vi i somras blev stoppade på Görla för att de inte tyckte att vi fick slänga träströ med bajs i på sopstationen. När vi pratade med renhållningskontoret, så ville de att vi skulle sortera bajset och lägga det i latrintunnor. Vi kom fram till att det skulle kosta katthemmet hiskeliga summor för att lämna in dessa tunnor. Det andra alternativet var att vi skulle kompostera själva, men med tanke på mängderna så skulle det inte fungera.

Vi skulle prata med ansvariga på renhållningskontoret, men det har varit semestertider och sedan har det kommit katter emellan.

Norrtelje tidning blev kontaktad om vårt problem med soporna och ville skriva om det. Reportern skulle höra sig för och ställa frågor. När han ringde runt så fick han som svar att det visst gick bra för katthemmet att kasta sopsäckarna med bajs i på Görla bara vi betalade för lämningarna som företagare. Inget nämndes om latrintunnor…

Vi räknade på det och kom fram till att det fortfarande handlade om för stora summor för att det ska fungera. Reportern ville göra ett reportage om katthemmet i alla fall och sedan tyckte han att vi skulle uppvakta kommunpolitikerna i denna fråga. Sedan beroende på vad för svar vi får där så skulle han skriva ytterligare ett reportage.

Finns det någon som har tid och lust att hjälpa oss ta tag i detta? Jag känner att min tid inte räcker till just nu.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670