Dumpade katter

När jag höll på med kvällsmaten, så ringde en av våra grannar och berättade att någon gått in på vår tomt. En bil hade stått parkerat utanför deras garage ett bra tag. De hade hört någon säga:
– Ska vi inte vänta tills imorgon?
– Nej, vi gör det nu!
Vår granne hade då sett två personer springa från bilen och in på vår tomt via baksidan av katthuset. Det var då de ringde oss, för att vi skulle kunna gå ut och titta.

Vi såg ingen person eller bil, men efter lite spanande, så hittade vi en transportbur som stod på vår kökstrappa… Det satt två katter i buren, som såg ut att vara runt året.

Tänk om grannen inte hade sett dessa personer på kvällen och tyckt att det var skumt? Det var nollgradigt när vi hittade katterna och tog in dem. De hade ingen filt att sitta på i buren. Vi hade nattat katterna för natten och jag brukar bara kissa Zelma på tomten innan vi går och lägger oss. Ingen av oss att sett buren där den stod! Tänk om de hade fått sitta där hela natten?

Inget meddelande i buren eller annan information om katterna… Jag har inga kommentarer om människorna som först skaffar husdjur och sedan dumpar dem… 

Dumpade katter

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670