Lucia hälsar från jourhemmet

Lucia har helt klart skaffat pojkvän. Han heter Grålle och kommer från Fågelsången i Sollentuna. Lilla Lucia tycker om att mysa med jättestora Grålle. Grålle tvättar och pussar Lucia. När inte Grålle finns till hands så finns det en tjejbästis att vända sig till – nämligen Moa. Lucia vet när det är blötmat på gång och söker sig då tillsammans med de andra katterna ut till köket. Och hon är inte blyg av sig utan finns det inte tillräckligt med skålar så buffar hon undan någon annan katt för att komma åt maten.
 
I fredags kväll skulle jag behandla alla katterna mot öronskabb med hjälp av min kompis. När Lucia var i transporburen så åkte hon på en extra kelstund. Hon fräste inte det minsta utan tittade bara förvånat på mig och min kompis medan vi klappade henne.
 
Ibland försvinner Lucia som ett skott när jag rör på mig medan andra gånger så ligger hon kvar och tittar intresserat på mig. Det är dom gånger som hon ligger kvar som jag ser som framsteg. Och alla de gånger hon sitter utanför badrummet och iakttar mig är också framsteg för då söker hon själv kontakt med mig.
 
Lucia hälsar till alla sina kompisar att hon har det bra i jourhemmet.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670