Föreläggandet…

Jag bad Länsstyrelsens om att få en vecka till på mig för att svara på deras frågor. När jag fick föreläggandet så hade de gett mig tre arbetsdagar att få ordning på allt och det var bara helt omöjligt att få till. Det är ju inte precis som att jag inte har annat som måste göras varje dag. Det går ju inte bara att få katterna att sluta bajsa, för att jag måste sitta med en massa onödigt pappersarbete timme efter timme.

Här är punkterna som jag fått föreläggande om:

Föreläggande

 

Just nu verkar det som att det är ord mot ord. Jag anser att de har ett dåligt underlag till sitt beslut och därför har de dragit flera felaktiga slutsatser. De har även räknat fel på kvadratmeterytan på fyra av 14 boxar och därför hävdar de att katter i sex boxar inte hade tillgång till 0,7 kvm. De tog ingen som helst hänsyn till att vi tillfälligt hade flyttat på katter ur en box som vi höll på och målade och spridigt ut dem.

Jag har inget att dölja. Jag vill bara katternas bästa och jag vill så klart följa de lagar och föreskrifter som finns, men att ge mig ett föreläggande för att jag särar på ungar och hona, bara för att de inte antecknat tillräckligt bra om vad jag berättat, är inte rätt. Det hade varit väldigt enkelt att ringa till mig och frågat om de var osäker på något de missat att anteckna.

Som Norrtälje tidnings reporter Grethel Hjuberger fick fram i sin intervju med Länsstyrelsen, så sa de att de bara gett mig ett föreläggande om att hålla katterna i ett större utrymme efter tre månader… Men det var ju åtta punkter i föreläggandet?

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670