Oanmält besök

Det som vi nervöst har väntat på blev av idag. På eftermiddagen knackade Länsstyrelsen på dörren och ville göra en efterkontroll. Det känns som när jag vittnade på stalkerrättegången på Luciadagen. Det tog nästan tre timmar innan de var nöjda. Det räknades katter och dubbelkollades med journalerna. Utrymmena mättes. Vi blev lite förvånade att de kom redan nu, eftersom jag meddelat dem att vi inte var riktigt klara med 3-4:an. Jan har räknat med en vecka till innan boxen är helt klar.

De var väldigt lugna och trevliga. En helt annan ton denna gång måste jag säga, men jag var ändå skakig och kallsvettig. Mot slutet var jag helt tom i huvudet och då sa de att vi kunde bryta och ta resten på telefon. Det var ju snällt, men jag ville fortsätta tills vi blev klara. Ville ju ha det överstökat! Nu är det bara att vänta på ytterligare en kontrollrapport, så får vi se vad de har för synpunkter denna gång…

Precis innan vi skulle stänga för dagen, så fick jag ett otroligt roligt samtal från Ramons matte, att han nu var hemma igen!! Han försvann i mars förra året och de har letat och letat, satt upp lappar och åkt och tittat på många tips, men det har visat sig vara fel katt när de kommit dit.

I maj hade Ramon börjat hänga hos en familj och när vintern kom, så förstod de att han måste vara hemlös. De såg att han var tatuerad, men hade svårt att tyda tatueringen och tog honom till Stockholms katthem där man kunde hitta hans chip och ringa och meddela en glad matte 😀

Ramon har gått från där han bor, genom en stor skog och gått vidare tills han hamnade hos familjen som uppmärksammade honom. Fågelvägen är det 7 kilometer.

Ramon 2010

____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670