Ny hona infångad

På morgonen kom den dräktiga honan, som fångats in med fälla, till katthemmet. Hon är avkomman efter en hona som lämnades kvar när ägaren flyttade för flera år sedan. Katterna har bott kvar vid huset som är övergivet. Nya grannar tyckte att detta var hemskt och satte upp katterna på kö till att komma hit. Denna hona är dräktig och togs in först. De andra får vänta, för just nu är det fullt på katthemmet.

Infångad hona
Infångad hona

 

Norra Råda-katterna gör framsteg. De är försiktiga, men de ligger stilla när vi är inne och jobbar. Det syns att de funderar på om jag är snäll eller inte, men de är lugna. Hanen är tydligen en klippa för tjejerna. De tyr sig till honom.

Norra Råda-katterna
Norra Råda-katterna

 

Röda båset fortsätter att få iväg katter 😉 Troy, en av Twitters äldre kattungar, blev adopterad idag. Han hamnar i en familj i Svartsjö på Ekerö. runt tio mil. Allt längre bort hittar man oss. Jätte roligt att man inte har någonting emot att åka en bit för att komma till just vårt katthem.

Tweetie och Troy
Tweetie och Troy

 

Vi har hämtat Elina från Albano. Allt har gått bra. Vi får vänta någon vecka på svar om polypen var god eller ond. Förmodligen är den godartad. Hon ska fortsätta med smärtis och antibiotika i 10 dagar. Hon hade pyttelite förhöjd kroppstemperatur, men det berodde nog mer på stress än att hon har en infektion. Hon har varit jätte duktig. Hon fick beröm av personalen att hon varit så lätt att hantera fast hon är en blygis. Vilka framsteg hon har gjort! Det kommer blir så mycket bättre när hon kommer hem till sin familj 🙂

Elina
Elina

 

Jag har fått veta att Katt-Lotta behöver ytterligare en operation för att ta bort några tänder som gör ont. Efter den operationen kommer hon bara att ha kvar sina fyra hörntänder, men det kommer att gå hur bra som helst för henne utan de andra tänderna. Huvudsaken är att hon blir av med smärtan. Att avliva är inget alternativ eftersom hon är ung och frisk och att det ändå bara är en åtgärd som krävs för att ge henne ett bra långt liv i sin nya familj. Om du kan ge en slant till katt-Lotta, så snälla gör det. Vi behöver få ihop 10 000 kronor till denna operation.

Katt-Lotta
Katt-Lotta

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670