Idag kom domen…

Posten kom på förmiddagen och där låg det ett tjockt brev med Förvaltningsrätten tryckt på framsidan… Jag fick ont i magen när jag såg brevet… Jag öppnade det inte på en gång. Det gick säkert över en halvtimma innan jag sprättade upp kuvertet. Jag läste högt för jan och Lotta.

”Förvaltningsrätten häver punkt 5 i föreläggandet och avslår överklagandet i övrigt.”

Det var domen som kom idag på vår överklagan på de förelägganden vi fick i höstas. Förvaltningsrätten rapar i princip upp Länsstyrelsens rapport ord för ord och rätten anser att Länsstyrelsen har haft rätt i sitt beslut. Inget av de saker vi tagit upp och de bevis som visat att Länsstyrelsen har gjort fel har rätten tagit hänsyn till. Känns inte som att de varit opartiska. Ja, det är säkert enklast på det sättet…

Det är flera som sagt till mig att Förvaltningsrätten i princip alltid går på myndighetens linje, men jag trodde inte att det var så. Inte skulle de göra det när vi lagt fram så mycket bevis för att Länsstyrelsen gjort fel?

Om Länsstyrelsen inte backat själva på punkt fem så hade rätten säkert ändå dömt att jag  var skyldig till att sära på ungar från sina mammor fast jag visat att jag inte gör det. Jag var ju och hämtade lilla upphittade Ebson för en vecka sedan i Stockholm. Då bröt jag tydligen igen mot djurskyddslagen…!

Då börjar arbetet igen med att överklaga till Kammarrätten, för det tänker jag göra. Har endast tre veckor på mig att skaffa råd, hjälp och material.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670