Åter till det övergivna huset

Den 15/4 i år blev vi kallade till ett övergivet hus där flera katter lämnats kvar. Det var bland annat dräktiga Twitter och hennes tidigare kull, som vi då fick tag på och de fick komma till katthemmet. Vi försökte fånga flera andra vuxna katter, men blev motarbetade av den tidigare ägaren då hon var rädd att vi skulle avliva katterna, så hon släppte ut katterna ur fällorna och gömde fällorna för oss.

Jag gjorde i samma veva en anmälan till Länsstyrelsen och inget hände. Tiden gick. Vi och flera grannar matade katterna.

Inne i huset

Inne i huset

 

Den 8 juli fick vi in två kattungar och senare även en mamma i mycket dåligt skick, som visade sig komma från samma övergivna hem. Jag tog kontakt med Länsstyrelsen igen och fick veta att det fanns ett pågående ärende, men att handläggaren var på semester och vi fick vänta… Vänta, när katterna lider?!

Mammakatten

Mammakatten

 

Vi var ute och tittade, men såg inga katter och ingen hade ätit av maten vi lämnat. Vi avvaktade lite.

Idag fick jag ett samtal från en granne till det övergivna huset att en av katterna återvänt och fått en kull på fyra i början av månaden. Grannen hade själv anmält det Länsstyrelsen 15/9, men inget hade hänt fram till dagens datum. Grannen vädjade till oss att hjälpa kattmamman och självklart ville vi det. Även en hanne hade kommit åter. De var bara dessa katter kvar nu av den ursprungliga gruppen.

Jag fick veta att detta ärende har pågått sedan 2006 och Länsstyrelsen har varit där i omgångar och skjutit av katter… Ägaren har haft djurförbud hela tiden.

Jag och Jan åkte dit tidigt på morgonen och kunde utan problem fånga in mamman i en transportbur och ta ungarna med till katthemmet. Vi riggade en fälla åt hanen, så skulle grannen kolla av den med jämna mellanrum.

Fyra små

Fyra små

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

This entry was posted in Katthem and tagged , , . Bookmark the permalink.