Ett byte av katt

Linda har blivit adopterad till ett hem i Johanneshov. De hade två katter, men den ena mobbade den andra. Den mobbade blev otroligt stressad av att inte få röra sig som den ville eller använda toalådan ordentligt. Stressen gjorde katten dålig och veterinären hade till och med sagt att katterna måste säras på för hälsan hos den mobbade. Man ringde till mig och bad om råd. Man hade provat alla förslag som jag kom med och hade börjat fundera på omplacering för katternas skull.

Jag hjälper gärna till, men har svårt att ta emot omplaceringskatter på kort varsel. Det tar oftast några månader och är det akut är det för lång tid. Jag brukar då föreslå att “byta” katt. Låter hemsk när jag tar upp det, för de är levande varelser. Men när alla mår dåligt, så är det inte en så hemsk lösning när man tänker efter.

Omplaceringskatten kommer till katthemmet och får den plats som en hemlös katt tar upp. Detta gör att en blygare katt får chansen att flytta till ett hem och ett riktigt liv, eftersom man in första hand är ute efter en katt som fungerar med den katten som ska bo kvar i hemmet. När vi pratar och tittar på de katter som är aktuella, så är det ofta som de katter som är blyga för människor som blir den bästa kompisen till katten.

Efter diskussion kom vi ner till valet mellan två blygisar och till slut kom vi fram till att Linda skulle vara en bra kandidat. Denna rapport fick jag senare på eftermiddagen:

5 minuter tog det, sen låg de båda i samma klösträd i alla fall – fortfarande väldigt skeptiska dock och vågar inte riktigt hälsa på varandra. Fortsättning följer 🙂 

Åter igen, tusen tack för hjälpen idag!

Linda
Linda

 

När Linda flyttade betydde det att Java stannade hos oss. Att Java orsakade stress hos sin rumskompis betyder inte att hon är en elak katt på något sätt. Precis som för oss människor passar man inte ihop med alla man träffar. Det är något som gör Java olycklig och hon agerar ut det helt enkelt. Inte helt ovanligt att en svagare individ bli målet för frustrationen.

Min förhoppning är att tre katter går som vinnare ur denna lösning. Linda får ett hem, katten som stannar kvar får lugn och ro och Java får ett nytt hem där hon kan få bli lycklig. Även människorna har ju mått dåligt av att katterna mått dåligt. Så jag tror på denna lösning.

Java
Java

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670