Lucifer hittad!

En vit katt hade setts sedan tio dagar tillbaka i Norra Kaggeboda och de som uppmärksammat katten visste att den med stor säkerhet inte hörde hemma i området. Det kunde vara någon som tappat bort sin katt när de varit på besök hos någon i området.

När katten anlände till katthemmet tänkte jag på den vita katten från Grind som varit saknad sedan slutet på juli, men upphittaren sa att det var en hona man hittat. Sen undrade jag ju så klart över hur en katt från Grind hamnat ute i Kaggeboda?

Lucifer
Lucifer

 

Jag kollade efter chip och det plippade till! 🙂
Hittade inget i SKK,  men i Sverak fanns katten registrerad.  Där var den dock registrerad på en Pia i Bromma… och det stämde inte på den saknade Grind-kattens ägare, men det var en hane på två år.

Jag ringde och hörde mig för och fick veta att Pia hade placerat om katten till en tjej i Norrtälje. Mer visste hon inte…

Då var det kanske Lucifer i alla fall som hittats? Jag skrev ett meddelande via Facebook till Lucifers matte, Rebecca,  men fick inget svar och försökte hitta ett telefonnummer,  men hittade inget. Jag sökte då på hennes adress och ringde till en granne. Grannen kände till Rebecca och att hon saknade sin katt. Hon gick ner och knackade på. Rebeccas syster var hemma och öppnade. Vi fick kontakt och kunde konstatera att Pia var den tidigare ägaren och att den vita hankatten på katthemmet då måste vara Lucifer. Detaljer om överlämningen bestämdes.
Jag skickade med papper för att registrera om Lucifer och även registrera honom i SKK, men inte innan vi gjorde en selfie 🙂

Cecilia, Jan och Lucifer
Cecilia, Jan och Lucifer

 _____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670