Inte alls ovanligt…

Tyvärr är det här nog inte ett helt ovanligt öde för en liten, men en så otroligt viktig lapp!

Blankett för ägarregistrering som varit med om en del
Blankett för ägarregistrering som varit med om en del

 

Den viktiga lappen sticks i handen på ägaren när katten hämtas efter kastreringen. Samtidigt som ägaren är orolig för hur katten mår och hur sövningen och operationen gick bombarderas ägaren med en mängd information. Veterinären är mest intresserad av att ge råd om att använda tratt och annat kring såret. Ofta sägs inget om hur viktigt det är att fylla i lappen och skicka in den. Det är få veterinärer som låter ägaren fylla i den på plats och sedan själva se till att den postas.

De flesta förstår inte hur viktigt det är att skicka in den. De allra flesta tror också att registrering sker automatiskt eftersom katten blivit tatuerad hos veterinären. Det är lätt att lappen hamnar någonstans, kommer mellan andra saker och blir liggande eller kastas av misstag. Sedan går tiden… och så kanske man har otur att den dagen kommer när katten kommer bort. Då är katten inte registrerad och man kanske inte ens vet vilket nummer katten har, så man kan inte registrera i efterhand.

Denna katt kom till mig för att bli chippad tillsammans med en äldre katt. Båda var kastrerade och tatuerade, men det visade sig att ingen av dem var registrerade. Den äldre katten trodde man var registrerad, för det skulle den tidigare ägaren ombesörja, men förmodligen har man inte betalat registreringsavgiften och då faller katten ur registret.

Jag chippade båda katterna och registrerade dem på plats i databasen med tatuering och all annan information. Nu kan dessa två i alla fall tala om var de bor och vilket telefonnummer de har om de skulle komma bort 🙂 Kan din katt det?
Stämmer dina uppgifter i registret?
Har du tagit över en katt? Har du då gjort ett ägarbyte i SKK?
Är du osäker på om din katt är id-märkt eller vad den har för ID-märkning? Kontakta katthemmet, så hjälper vi dig 🙂
Kolla om din katt finns med här: Djur id.se

Det kostar 65 kronor (en engångsavgift) att registrera sin katt om du gör det genom katthemmet. Ordinarie pris är 130 kr
Att chippa katten kostar 100 kr.

blankett för ägarregistrering
blankett för ägarregistrering

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21