Da Bird – kattaktivering

Många frågar mig om olika sätt att aktivera sin/sina katter på. Speciellt innekatter behöver lite extra hjälp av oss för att få den stimulans som de skulle få om d var ute och jagade hela dagarna. Katten är ett rovdjur och mycket tid går åt till att spana och jaga.

Da Bird är ett spö med fjädrar i slutet av snöret. Inte som andra spön man brukar köp till katter, utan när man rör spöt rör sig fjädrarna som ett byte och katten kan inte motstå att jaga den. Fjäderdelen finns att köpa som reservdel om det går hett till 😉

Man leker så katten får både smyga och jaga den. Kanske 5 minuter i början, sen kan man öka antalet minuter lite för varje gång. Det är inte ovanligt att katten blir andfådd och andas med öppen mun!

När man lekt klart ska man plocka undan leksaken, så katten inte kan leka med den själv. Då lär den bli sönderplockad plus att det är en lek man leker ihop.

Avsluta alltid leken med att katten får lite mat. När man jagat och fått sitt byte, så äter man upp det. Under jakten slår kroppen på olika stresshormoner och om katten aldrig får slutfölja jakten blir stressen kvar i kroppen och det skapar frustration i längden. Man kan med fördel ge katten någon större rå köttbit så den kan gnaga i sig. Det i sig är aktivering och även bra för tänderna.

Allt kött som är rått kan man ge till en katt. Man får prova sig fram eftersom alla katter är olika och gillar olika saker. Om man ger tillagat kött får det inte finnas med ben eftersom de blir spröda vid tillagningen och blir vassa när katt (eller hund) tuggar i sig dem och det kan perforera tarmen. Råa ben kan katten (eller hunden) tugga sönder utan problem och det kan tarmen ta hand om. Det är även bra och nyttigt både för tänder och mage. Kycklingvingar brukar vara väldigt populära 🙂

Finns i Lilla Kattbutiken: 129 kr (VIP-rabatt gäller).

Da Bird

Da Bird

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

Det här inlägget postades i Katthem och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.