Grålle lämnar oss…

Det är med ögonen helt dränkta av tårar som jag skriver det här inlägget….

Det var 2014 en solig dag mitt i sommaren som en stor smutsig och burrig kisse stack fram i buskarna….

En katt min mamma till en början först la märke till, han var inte som alla andra, han satt där skitig, ledsen men hoppfull och full av mod…. Tittandes på henne med sina mörka mystiska ögon…
Jag fick snart höra talas om katten, och la mig i helt enkelt fast min mamma var den som började med att forma vår fina Grålle, vi var två som varje dag såg honom sitta där bland buskarna, tittandes på dem andra katterna när dom lekte……han var så ensam och sorgsen men han valde ändå att offra allt han hade (sig själv) för att gå fram och få lite umgänge och mat. Varje dag väntade vi på den här fina herren, att han skulle dyka upp, han blev en del av oss innan han ens själv förstod hur viktig han var för oss….

Ja vi har många katter, men när man träffar en själ som honom, så finns det inget uttryck som ”har inte ni redan många katter” den här katten fick aldrig passera….Han tittade varje dag på alla de andra som sprang runt glada och omgivna av de små sakerna i livet som andra tar för givet = En varm säng, en god skål middag, en hand som klappar på ryggen och ett hem där han är lika välkommen till som alla andra….

Vi glömmer ibland genom stunder som dessa, vad vi har, vi slösar en himla massa tid på att klaga på allt vi inte har, Grålle var aldrig missnöjd ens en gång, han tog inget för givet, han kom varje dag i en månad innan vi tog in honom som våran, han gjorde ett val att sätta sig på samma trappa varje kväll, vänta på oss tills vi var redo = Ett svek, ett ögonblick, ett val = KÄRLEK!!!

Grålle har lärt mig att uppskatta de lilla man får i livet, att aldrig sluta kämpa även när det känns som att hela världen har svikit dig och att slutet är nära.

Tiden med Grålle har varit den bästa i mitt liv, tillsammans med honom fick jag se en sliten, trasig katt växa tillbaks till det han var innan världen svek honom, han fick vara något han aldrig var, något vissa av oss fått börja livet med genom samma resa, att utsättas för något form av svek som formar hela tillvaron på ett ögonblick, tar fram våra sämsta sidor i kamp för överlevnad, men långt därinne vilar en kämpande glöd, en eld som först bara glöder men slutar upp i en stor eldsvåda du aldrig kan släcka….För när den väl fått kraft igen reser den sig kraftigare än någonsin innan, krävs många resurser för att släcka en sån kämpe igen……

Jag skulle kunna skriva en lång, lång, lång text men jag ser inte längre vad jag skriver, jag är bara så arg och ledsen, vill skrika ut av smärta hur frustrerande FÖRJÄVLIGT det är med alla som inte fattar vikten av kastrering, registrering och IDmärkning….. Varför inte bara ta ert j-a ansvar!!!!!!! (Förlåt svordom)

Grålle dumpades av sin förra ägare, vi fick ta hand om det någon annan kastade ut på gatan, en ära har det varit för oss, men sorgen är enorm när jag sitter här som mamma och just fått beskedet att Grålle är döende, vi har kämpat så hårt för att han skulle få ett bra liv, och nu tas det ifrån oss, så mycket blir fel med kroppen och livet när man slarvar med sitt husdjur, allting omkring Grålle fått genomgå, ensam därute i kylan har nu snart tagit ett liv, Grålle fick för några månader sedan beskedet om hjärtsjukdom men han slog tillbaka mot sjukdomen, har inte hemlöshet tagit honom ska inte heller en fånig sjukdom få göra det, men nu är allt omkring ett faktum och Grålles kropp håller på och lägger av, eftersom varken jag eller mamma vill se honom lida eller hitta honom nånstans är Grålle inbokad på avlivning måndag.

jag vill med det här inlägget väcka er som FORTFARANDE INTE VAKNAT, fattar ni vad ni gör när ni bara bestämmer er för att sluta ha en katt?!?! Om ni inte gjort det ännu kanske det är dags att göra det nu! Ett husdjur är ingenting du tar på dig en morgon när du vaknar och sedan tar av på kvällen, det är ett djur, ett ansvar, ett liv vi pratar om…. Det här livet har du ansvar för den dagen du skriver på dem där papperna, eller dem osynliga papperna, för vissa verkar ju inte tycka att det ens är värt att skriva på ett papper eller ens betala 1 krona för ett katt, en unge eller en en dyr telefon vill du betala för vad gäller köp/uppfostran, men att betala för någon som sedan kommer att se upp till dig som att du vore gud är det inte värt att betala för… Jag kan säga er, om jag kunde betala flera 100 000 tusen skulle jag göra det om jag fick slippa gå igenom det jag snart kommer gå igenom. Jag skulle vilja spendera resten av mitt liv med den här katten, men jag fick ett år, ett år av glädje, inspiration och ett stort himla hopp om att det går att vara lycklig igen.

Grålle var den som behövde räddning, men faktum är att Grålle räddade oss, aldrig har kärleken varit så stark.

Jag ber er att respektfull sända era tankar och stöd genom den svåraste tiden en djurägare måste gå igenom.

Vill med detta tacka för det enorma stödet Grålle fått genom den här sidan, i media och i alla grupper han publicerats i, sidan kommer fortsätta drivas i minne till Grålle och för vikten av hemlöshet hos katter. Men just nu kommer det vara tungt att besöka hans sida…

Jag hade hoppats att fler av er skulle få träffa den här underbara killen som två fina tjejer fick göra….men vi vet aldrig hur plötsligt tiden tas ifrån oss, och tiden är tyvärr redan här :'(

Om någon vill göra ett minnesrepotage etc med honom vore vi bara lyckliga, vill hedra honom för evigt!

I övrigt ni som vill kan dela detta inlägg för att stödja kampen mot rättivsa för hemlösa katter och hedra Grålle genom detta är välkomna, men vi är taksamma för era tankar och ord :'( :'( :'(

Mina videoprojekt nedan, video nummer ett var den som slog igenom med honom, en kort kärleksfull video, inte lika väljobbad med detajer, format och bild men innehåll….helt klart min favorit jag skapat med honom då den delar sorg kontrat med glädje, sen har jag video nummer två med honom där videon generellt är rejält arbetad men längden är ett faktum då jag ville ha med allt, den lyfter mer ämnet generellt tsm med läsares historier och Grålles. Ni som orkar titta skulle betyda mycket för oss.

Video 1 https://www.youtube.com/watch?v=xid0PFvikgk

Video 2 https://www.youtube.com/watch?v=8sVMyiLaE3o

Älskar dig Grålle :'( Förevigt i våra hjärtan ♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Rebecca

image

Grålle och Rebecca

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

Det här inlägget postades i Katthem och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.