Aron

Aron kom till oss för att bo på pensionat. Vi fick veta att han var väldigt kinkig med maten. Det var väldigt få saker han gillade. Han hade varit hos veterinären och utrett magen, för att han haft diarré och även kräkts ibland, men man hade väl inte hittat något fel direkt.

När Aron checkade in hos oss vägde han 2,2 kg. Han var väldigt spinkig även för en perser, som är små. (Min Figaro som är halvperser väger 3,5 kg)

Två veckor in i vistelsen blev Aron hängig och ville inte dricka eller äta. Jag åkte med honom till veterinären och Aron fick dropp och blev insatt på antibiotika. Han vägde nu 1,9 kg!

När vi var tillbaka och jag skulle ge honom tabletterna blev han panikslagen. Sprattlade och försökte komma undan. Jag som kan få i tabletter även den mest både gstyriga katt gick bet!

Jag bad veterinären om att skriva ut pasta i stället, men det var samma procedur även där. Det fick mig att börja fundera på om han hade ont i munnen eftersom jag inte fick ta i den alls. Ytterligare ett besök hos veterinären och vi fick antibiotika som injektion och även smärtlindring, som Aron skulle stå på en vecka till att börja med.

Helt plötsligt började han äta! Vi har fortsatt med smärtlindringen och under senaste sex veckorna har Aron gått upp från 1,9 kg till 2,92 kg!! Det är en viktökning på nästan 50 procent!

Det är lätt att låsa sig vid att det skulle vara magen det är strul med för att han åt dåligt och var lite lös i magen, när det egentligen var smärta i munnen som gjorde att han inte åt. När husse och matte kommer hem till nyår så får Aron träffa en tandläkare.

Aron med roser på kinderna 🙂

Aron

Aron

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

Det här inlägget postades i Katthem och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.