Några förändringar

Jag har lyckats komma i kontakt med en veterinär, Silvia, som just nu är mammaledig och hon är väldigt intresserad av katter och vårt jobb. Hon kommer att jobba för en timersättning och det kommer dra ner på våra veterinärkostnader otroligt mycket. Vi kommer därför under våren satsa på förebyggande arbete i första hand.

Vi har inte arbetskraft att ta hand om den mängden katter som vi gjort hittills. Det tar mycket kraft och energi att sköta om alla, samt pengar. Jag arbetar 7 dagar i veckan 365 dagar om året och jag älskar det, men det känns i kropp och själ. Det är inte lätt att brinna för något så mycket som jag gör. Någonstans måste jag sätta stopp, för att inte förgöras.

Just nu har vi 86 katter inskrivna på katthemmet och det kostar för dem att bo, äta och skita. Alla ska ha veterinärvård. De ska pysslas om och må bra. Jag tycker att vi håller mycket god kvalitet på vårt jobb, men vi kommer behöva minska på antalet katter framöver för att bibehålla den kvalitet som jag vill ha.

Min förhoppning är att kunna erbjuda framförallt kastreringar till låga priser och även kunna kastrera gratis där det absolut behövs. På sikt skulle det minska antalet katter som föds i hemlöshet och som senare kommer till oss och behöver rehabiliteras.

Vi är även i desperat behov av volontärer som kan hjälpa till! Om du kan hjälpa till att städa, ragga sponsorer eller göra något annat, så maila till info@kattcenter.se Vi behöver avlastas för att orka!

Silvia och Tessy

Silvia och Tessy

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

Det här inlägget postades i Katthem och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.