Dagens svåraste beslut

Kl 16 hade jag en tid för Josefin hos veterinären. Jag anade innan vi åkte vad det skulle resultera i, så lite förberedd var jag, men man kan aldrig bli det helt…

Trots det dagens svåraste beslut… Att låta Josefin få somna in… Veterinären ansåg också att det var det enda rätta. Josefin mådde inte bra och det fanns inget mer vi kunde göra för henne.

Det var rätt beslut.

image

Josefin

 

Josefin blev diagnostiserades med hypertyreoidism eller giftstruma relativt omgående när hon kom till katthemmet, vilket betyder att sköldkörteln är hyperaktiv och producerar för mycket sköldkörtelhormon.

Hon hade gått med det ett bra tag innan hon kom till oss. Det är inget som uppstår över en natt…

Det värsta och tråkigaste i historien om Josefin är att hon har en ägare. En ägare som låtit henne bo kvar vid stugan i veckorna när man åkte hem till Stockholm. Enligt grannar var ”Hon en utmärkt jägare och drack daggen på gräset”. Jag har inga kommentarer till idiotin i detta resonemang…

Tyvärr fick vi inte veta vem ägaren är och de har själva inte givit sig till känna.

Veterinären trodde att det var en tumör av något slag som gjorde Josefin sämre. Det hade inget med sköldkörteln att göra. Hon sa att vi kan ta blodprover och undersöka henne bara för att få svar på våra frågor, men vi kommer inte kunna göra något för att göra henne frisk så det är inte ekonomiskt försvarbart eller att utsätta Josefin för det helt i onödan.

Hon fick somna i mina armar. Det gick så lugnt och fint till. Josefin kämpade inte emot… Hon var redo… Kändes som att hon var tacksam.

Nu är vår resa tillsammans slut. Du har gjort ett starkt intryck på alla som träffat dig. Du lämnar helt klart ett tomrum efter dig lilla gumman.

image

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

Det här inlägget postades i Katthem och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.