Katten Glitter hemma efter mystiska resan

Nu har Glitter äntligen kommit hem till husse igen. Den skånska katten försvann i början av hösten och hittade flera månader senare – i Frankrike. I måndags återförenades Sammy Karlsson med sin fyrbenta vän.
– Glitter har börjat jama på franska nu, säger han till Kvällsposten.

image

Här återförenas Glitter och husse Sammy Karlsson.
Fotograf: Privat

 
Glitter försvann från hemmet i Ivetofta tidigt i höstas. När katten hade varit borta i två månader började husse Sammy Karlsson befara det värsta.
Men i slutet av november hände något otroligt, Sammy Karlsson fick sms av en person som hade hittat Glitter – i södra Frankrike. Historien har fått stor genomslagskraft i olika medier. Och i går natt kom Glitter äntligen hem till Ivetofta igen.
– Jag kände ju att jag var tvungen att åka och hämta honom, annars hade jag väl blivit brevbombad av folk, skojar Sammy när Kvällsposten pratar med honom.

Inte en vanlig katt
I måndagskväll kunde han äntligen ta sig ner till den franska staden för att hämta hem Glitter.
Det var en familj som hittade den skånska katten i staden Nimes och tog honom till ett katthem där de med hjälp av kattens chip lyckades lokalisera ägaren, Sammy Karlsson från Bromölla.
Det blev en kostsam strapats för husse att få hem kissen men det är det värt säger han.
– Ja, han är ju inte en vanlig katt. Han är Sveriges mest berömda katt. Det här är ju helt unikt, säger han.
Sammy Karlsson förklarar att katten tidigare har försvunnit. Den gången var han död – men återuppstod.
– Ja, jag hittade honom påkörd på vägen hundra meter från huset. Jag tog med honom hem och vi lade honom i en kartong, som vi skrev hälsningar på.
Sammy berättar att de var ledsna och att barnen grät.

Men så en stund senare satt Glitter plötsligt utanför glasdörren och skrapade på rutan och ville komma in och äta, säger Sammy. Familjen kunde inte tro sina ögon, de hade ju just tagit farväl av sin kära katt. Det visade sig att den påkörda katten som de trodde var Sammy var en identisk norsk skogskatt.

Kan bli bok
Nu har en barnboksförfattare hört av sig till familjen och vill skriva en bok om Glitters äventyr. Och vem vet, kanske blir det fler äventyr att skriva om …
– Glitter har ju börjat jama på franska nu så det är lite svårt att förstå men jag tyckte jag hörde ”Rom”. I såna fall får vi hoppas att han rymmer när det är lite finare väder, säger Sammy.
Han meddelar att Glitter mår bra och har funnit sig till ro hemma i Ivetofta igen. Och att alla är glada över att ha honom tillbaka.
– Jag har saknat honom, säger Sammy.
Det är fortfarande oklart hur Glitter hamnade i franska Nimes, men en gissning är att några europeiska turister kan ha plockat med honom, eller att han hoppat in i en lastbil.
– Vi kommer aldrig få veta vad som händer, säger Sammy Karlsson.
Av Malin Forsberg
Expressen

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

This entry was posted in Katthem and tagged , . Bookmark the permalink.