Törstig kille

Någon av killarna, som kamperar ihop, har börjat dricka otroliga mängder vatten och då så klart även kissa jätte mycket. Svårt att veta vem till en början, men nu vet vi att det är Danny.

Silvia tittade på honom och föreslog några åkommor utan att ha tagit några prover. Första steget var att ta en urinsticka. Det kan utvisa många saker. Om det till exempel fanns protein eller glukos, som i sin tur kan ge indikatorer på sviktande organ eller diabetes.

Megakissklump

Megakissklump

 

Urinstickan visade på mycket glukos i urinen. Allt annat var normalt. Därför blev nästa steg att kolla blodsockret med ett stick i örat. Danny är en osäker kille, men så himla snäll. Jag virade in honom i en filt för att skapa trygghet och sedan fick han ett stick i örat. En droppe blod på stickan och vi väntade medan jag passade på att gosa lite med honom.

Danny

Danny

 

Pip från lilla apparaten och resultatet syndes, 20,3. Det är högt! Ska ligga mellan 6-15. Katter som är väldigt stressade kan få uppåt 20 i blodsocker, men Danny är inte så pass stressad hos oss nu. Detta tyder på att Danny kan ha diabetes. Nu är inte det här helt exakt så klart, men det gör att jag kan beställa ett specifikt blodprov på kliniken. Det sparar vi pengar på. Nu ska vi göra en blodsockerkurva på Danny så vi ser hur det ser ut på ett dygn.

Danny

Danny

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

Det här inlägget postades i Katthem och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.