Sju nya på ingång

En man hade för många katter som han inte kunde sörja för på ett tillfredsställande sätt. Hur manga var oklart till en början, men det verkade handla om20-25 stycken.

Länsstyrelsen hade varit hos honom och gett honom ett föreläggande där de bland annat gett honom 5 dagar för att göra sig av med flertalet katter, vilket i princip är omöjligt om man inte pratar om avlivning som alternativ.

Jag skrev därför ett brev till Länsstyrelsen och bad om mer tid. Jag blev uppringd av handläggaren som förklarade att när beslutet var taget, så var det den tid ägaren fick på sig för att lösa situationen innan djuren blev omhändertagna. Jag förklarade att jag hade plats för några katter nu och några om 1-2 veckor först. Så det gick att lösa, bara inte inom den tidsramen, men den gick inte att rubba på…

Jag bad därför djurägaren ta kontakt med fler katthem på Svekatts medlemslista över No-kill-katthem och se om fler kunde hjälpa.

Vaxholms katthem, Södertälje katthem, Stockholms katthem och Norrtälje Katthem delade på katterna, så sju kom till oss. Små i växten och flera kan vara dräktiga.

Nyanlända

Nyanlända

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

Det här inlägget postades i Katthem och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.