En bitskada

Jag blev uppringd av en kattägare som berättade att deras katt slickade sig otroligt mycket vid svansroten och de trodde att katten hade blivit biten där. Saken var den att de inte hade råd att gå till veterinären och de bad mig därför titta på katten, vilket jag självklart kunde göra.

När de kom kände jag direkt en bula vid ländryggen och lite kladd. Jag bad att få raka katten där så jag kunde se bättre. Jag hittade mycket riktigt en bitskada från en annan katt och bitskadan var infekterad. Man kan tydligt se märkena där hörntänderna gått in.

Jag gjorde rent och pratade med Silvia, som ordinerade antibiotika och smärtstillande. Djurägaren var otroligt tacksam och sa att han skulle titta in och betala när han hade pengar.

Nu är det säkert flera som tänker att man inte ska ha husdjur när man inte har råd att ta hand om dem, men saker kan hända i livet som man inte hade planerat, som en skada och en lång sjukskrivning, och så står man plötsligt där. Det kan hända vem som helst av oss! Det enda man behöver göra är att be om hjälp. Ingen skam i det. Jag hjälper mer än gärna till om jag kan 🙂

Bitskada på ryggen

Bitskada på ryggen

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

Det här inlägget postades i Katthem och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.