Hemsk syn!

Jag kom över denna text (se nedan) från ett annat katthem som jag lämnar som anonymt. Jag förstår att man måste ha regler för de som ska få köpa katt, det har vi med, men dessa regler är hårda och jag tycker att de sållar bort många bra hem.

Jag har under åren tagit emot flera samtal från äldre personer som blivit nekade att få köpa katt på annat håll av den enda anledningen att de har fyllt 65 år…!? Jag har nekat en enda senior från att köpa katt från oss och anledningen var där att damen i fråga var 82 år och hon skulle prompt ha en kattunge. Först får man inte köpa bara en ensam kattunge, men sedan gav jag henne många argument till varför jag inte tyckte att det var lämpligt att hon köpte en kattunge. Hon lyssnade inte på något av vad jag sa. Hon vägrade till och med att titta på de seniorkatter som vi hade på katthemmet då. Så hon fick inte köpa katt.

Däremot är det många äldre som köpt både en och två katter från oss. Jag tänker speciellt på en man på 85 år, som ringde till mig och grät i telefonen för att han varit på flera besök på ett katthem och valt ut en katt där, men sedan blivit nekat på grund av sin ålder. Han var så sårad och kränkt att han viste inte vad han skulle ta sig till! Han undrade om vi hade några sådana regler, vilket vi inte har.

Just den här mannen köpte först Simba som då var 17 år. Mannen utökade sedan med Arne som då var 12 år. Tyvärr gick Simba ur tiden bara 8 månader efter adoptionen, men husse kan fortfarande, nu flera år efteråt, ringa och berätta att de 8 månader han fick med Simba var helt underbara och hur otroligt tacksam han är för att han fick adoptera Simba.

När Arne blev ensam flyttade Svarta Sara in. Hon var då 10 år. En äldre änkling har nu sällskap och två seniorkatter, som ofta ratas som gamla, och de fick ett tryggt och stabilt hem att flytta till.

Ja, husse kan trilla av pinn när som helst, men han kan också bli 100 år. Men även en ung rik person kan trilla av pinn!

Flera av våra katter har mer än mycket bra liv med sin husse eller matte som har funktionsnedsättningar. Man kan inte diskriminera folk på detta sätt!

Simba

Simba

 

Här är reglerna som fick mig att bli riktigt förfärad:

Kriterier för att få adoptera en katt :

Potentiella ägares bostad måste vara minst 60 kvm för att tillfredsställa kattens behov.

Potentiella ägares bostad måste ha ett klösträd för att tillfredsställa kattens behov.

Man får inte ha katten ensam i en lägenhet 8-9 timmar. Dessa regler går ej att ändra på.

Gravida kvinnor eller familjer med småbarn under 5 år får inte adoptera en katt utan får vänta tills dess att barnet har blivit äldre.

Människor med gravt handikapp med personlig assistent, och sittandes i rullstol kan ej adoptera katt.

Människor med förtidspension eller med väldigt liten inkomst fungerar inte ihop med vad katten kommer att kosta om den blir sjuk.

Om man har katt sedan tidigare måste den vara ID-märkt, kastrerad och vaccinerad.

Jag bodde med mina två första katter, Figaro och Hector, på 37 kvm i sex år. Jag hade heller ingen klöspinne, men soffan såg ut därefter också. Jag hade även en mycket låg inkomst eftersom jag var timmis på den tiden och pluggade.

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

This entry was posted in Katthem and tagged , . Bookmark the permalink.