Veterinärdag

Idag blev 8 honor och 6 hanar kastrerade, samt id-märkta med chip och tatuering och registrerade i SKK. I och med det har vi satt stopp för många oplanerade och oönskade kattungar, samt att dessa 14 katter nu kan med lätthet tala om vad de heter och var de bor.

Då är vi uppe i totalt: 41 kastrerade katter!

Det var flera som frågade om hur vi kunde vara så billiga och svaret på frågan är att vi endast tar ut vad det kostar i material och läkemedel för kastrationen, samt veterinärens lön. Jag är gratis.

Vårt mål är att de katter som normalt inte skulle blivit kastrerade, pga att ägarna inte har råd, ska bli det. Jag tror inte att veterinärklinikerna får färre katter att kastrera bara för att vi är billiga.

Två av de katter som kastrerades hade även öronskabb. Något som vi åtgärdade. Ägaren hade inte märkt det alls, vilket är väldigt vanligt, men obehandlat kan det ge stora öronproblem längre fram i forma av kroniska öroninflammationer och polyper och då kan det bli dyrt! Och jobbigt för dig och katten med droppar i öronen hit och dit. Kan ta månader att bli helt okej om katten någonsin blir okej. Jag tänker på Roland och hans öron. Han hade ju otroliga problem med dem. Det i sig orsakar ju ett visst lidande.

Matte undrade var katterna fått det ifrån eftersom de bara varit inne, men de har förmodligen fått det av sin mamma. Därför har de vant sig vid att ha skabb i öronen och kliar inte eller skakar på huvudet så som nysmittade katter gör.

I övrigt ser det ut som katten har kaffesump i öronen. Det behandlas snabbt och lätt. Kostar säkert 1200 kronor att åtgärda på en klinik. Det tar mig ungefär 10 minuter att rengöra och behandla.

Det är inte helt ovanligt att jag hittar öronskabb på katter som kommer hit enbart för att chippas eller vaccineras. Ta en titt i dina katters öron!

Öronskabb

Öronskabb

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

This entry was posted in Katthem and tagged , . Bookmark the permalink.