Bra timing

I en av boxarna, där tre honor från gruppen av sju som vi fick för två veckor sedan bor, hittade vi blod och slem lite här och där. Min första tanke var att det var förlossning på gång, men alla var så magra och små att jag inte trott att någon var dräktig eller så långt gången att det var dags att föda i så fall.

Tur i oturen, så var Silvia på plats och kunde titta på Mervi på en gång. Mervi var väldigt hängig och det kom blodblandade flytningar från underlivet. Missfall eller livmoderinflammation var den första diagnosen. När Mervi hade blivit sövd och öppnades upp kunde vi konstatera att det rörde sig om båda.

Mervi är en äldre hona, som fått många kullar… Nu sa kroppen stopp. Livmodern var så infekterad at den var… ja, i princip rutten. Fyra kattungar hade det funnits, men alla hade varit döda sedan en tid tillbaka. Tre var så tillbakabildade att det bara gick att antyda att de funnits.

Det här är nog ett vanligt öde för honkatter som lever som hemlösa och är okastrerade. De föder kull på kull och kroppen slits. Vi ser ju ofta gamla okastrerade hankatter som är trasiga på alla de vis, men vi ser nästan aldrig några äldre honkatter. Det beror nog på att de råkar ut för komplikationer med din dräktighet eller med förlossningen och avlider.

Silvia

Silvia

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

Det här inlägget postades i Katthem och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.