Upphittad katt

Jag tog emot ett samtal från en kvinna som sett en katt en längre tid i Vettershaga, men inte tänkt så mycket på det förrän hon nu sett den äta potatisskal och blomkålsblad som hon lagt ut på komposten. Eftersom hon tyckte att det verkade helt fel, så började hon mata katten och kontaktade katthemmet. Hon hade inte fått komma så nära den att hon kunde kontrollera id eller kön. Hon fick därför låna en fälla för att fånga in den som ett första steg, vilket gick otroligt snabbt för en hungrig katt.

När katten kom till katthemmet i fångstfällan var den väldigt lugn. Jag såg på en gång att det inte var vår typiska hemlösa katt. När jag började prata med honom, för jag utgick från att det var en hane med tanke på att katten var gigantisk, så började han trampa med framtassarna. Han var lite skärrad, men jag kunde utan problem ta i honom. Han var stor och hade en rejäl vinterpäls, men han var samtidigt väldigt mager.

Ronny

Ronny

 

Plipp! Han var chippad! Jag slog in numret i datorn och han var registrerad på en kvinna i Västerhaninge. Jag ringde upp henne och hon blev väldigt chockad och orolig, men kunde berätta att hon placerat om två bröder för två år sedan och att detta var en av dem. Tyvärr hade de inte registrerat om ägaruppgifterna på katterna, men som tur var så hade hon kvar namn och kontaktuppgifter till de som hon placerat katterna hos.

Jag fick under kvällen tag på ägaren som bor i Vällingby och han trodde inte att det var sant. Han hade varit helt säker på att deras Ronny var död eftersom ingen någonsin hade sett honom när han kom ut av misstag.

De hade varit och hälsat på hos svärmor i Åkersberga under midsommar 2014 och Ronny hade då kommit ut av misstag. De hade letat, satt upp lappar och gjort det man ska, men ingen hade sett Ronny. När tiden gick så trodde de att Ronny inte hade klarat sig eftersom han var en innekatt och ingen hade sett honom.

Under ungefär ett år har Ronny setts till i Vettershaga. Jag kan ju inte låta bli att fundera på om när Ronny kom ut så var han rädd och gömde sig på något fordon och åkte med av misstag till Vettershaga där han klev av. Fågelvägen är det 20 km mellan där han försvann och där han hittades.

Nu är Ronny hemma igen med sin bror och sina människor. Omregistrerad ifall han funderar på fler äventyr.

Skärgårdsstad - Vettershaga

Skärgårdsstad – Vettershaga

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

Det här inlägget postades i Katthem och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.