Upphittad efter två år

Vi fick tips om att man sätt en dräktig hona i Göra. Jag bad två volontärer se om de kunde fånga henne så snart som möjligt. På första försöket gick en grå katt i fällan. Det var inte honkatten som vi var ute efter, men eftersom det var mitt i ett industriområde ville jag inte att de skulle släppa ut den igen.

Grå katt

Grå katt

 

Vi kunde konstatera att det var en kastrerad hankatt som var id-märkt! 🙂 En Hobbe född 2008. Vi ringde till den registrerade ägaren, men det uppstod viss förvirring eftersom hon inte saknade en Hobbe och den katt som hon saknade hade rapporterats som påkörd för över ett år sedan.

Vi stod nu med en katt som hade en otroligt fin och tydlig tatuering, men registrerad på en person som inte saknade den… Jag var mitt uppe i vår veterinärdag, så Hobbe fick pausa medan vi gjorde annat och så fick jag ta tag i detta senare.

Det dröjde dock inte lång stund förrän den registrerade ägaren hörde av sig igen och bad att få komma ut och träffa katten. Hon måste få veta om det var hennes Emrik eller inte.

Emrik var en innekatt som råkade smita ut i Färsna för två år sedan och de kunde aldrig hitta honom. När en dam senare ringde och meddelade att hon kört på en katt med Emriks tatuering, så accepterade matte att han var borta även om det var tungt.

Hobbe

Hobbe

 

Matte kom och träffade Hobbe och det visade sig att det faktiskt var hennes Emrik!

Marie möter Hobbe

Marie möter Hobbe

 

Två år har Emrik varit saknad och han hittades 4 kilometer fågelvägen från där han försvann. Tack vare ID-märkningen är han hemma igen!

Det tråkiga i denna historia är att det är någon annan därute som saknar en gråtigrerad hankatt med en liknande tatuering som Emriks och som inte vet om att deras katt blev påkörd och omhändertagen för lite mer än ett år sedan…

Karta Görla

Karta Görla

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

This entry was posted in Katthem and tagged , . Bookmark the permalink.