Barn och katt

Det är inte ovanligt att katter omplaceras/avlivas för att man ska ha barn eller precis fått barn. Man är rädd för att katten ska skada barnet, som att riva barnet eller kväva det. Andra vill omplacera katten för att den inte trivs eller är rädd för barnet.

Det första felet som de flesta gör är att man inte ger katten en chans. En katt skadar inte ett nyfött barn! Ett lite större barn kan bli rivet, ja, men man måste ju också lära barnet vad det får och inte får göra med katten. Om barnet på ett år får slita och dra i pälsen eller svansen, så kommer ju katten säga ifrån till slut.  Om jag änså fått en krona för varje gång jag sagt ”klappa fint”…!! 😉

Det andra felet som många gör är att man inte ger katten den tid som den behöver för att vänja sig. Alla är vi olika och tur är väl det. En del behöver 5 sekunder andra behöver två år!

Tigris ligger i husses knä med Lage för första gången!  Och Lage fyller två år om två veckor.

Tigris, Lage och Jan

Tigris, Lage och Jan

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

This entry was posted in Katthem and tagged , . Bookmark the permalink.