Sak eller levande varelse?!

Jag blir fundersam på hur man resonerar när man planerar att skaffa katt och skriver så här till katthemmet:

“vi önskar 2 st hanar, gärna bröder, semi/långhåriga, gärna en rödvit och en gråvit 🙂 gärna skogis-blandning, EJ perser/inslag av perser. katterna kommer få gå in och ut som de vill när de har åldern inne. har ni vad vi söker?”

Detta är en av anledningarna till att jag inte lägger ut bilder på de kattungar vi har på hemsidan. De med “rätt” färg/utseende blir alla galna i och vill ha, men den supercharmiga svarta kattungen är det ingen som vill titta på.

Det gäller ju även de vuxna katterna. Är man intresserad av att skaffa katt/en ny familjemedlem så vill jag att man bokar en tid för visning och kommer till katthemmet och presenterar sig. Berättar om hur man bor och lever. På så sätt kan jag matcha ihop rätt katt med rätt familj och det gör ju även i förlängningen att alla trivs bättre och chansen att katten lämnas tillbaka blir minimal.

Vi har en annan kategori med människor som ringer och vill komma på en visning. De får förklarat för sig att de behöver boka en tid för att komma på en visning.
– Har du tid nu?
Även om jag hade det, så har jag inte det!

image
Charmig svart trio

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21