Ett samtal

Vi fick ett samtal från Täby om en katt som desperat försökte ta sig in hos en familj och de undrade vad de skulle göra. Jag gav dem den vanliga informationen om att kolla id och så vidare.

De hittade en tatuering och försökte läsa av den, men lyckades inte helt. Jag bad dem ta ett foto och skicka till mig.

Jag såg genast att de läste tatueringen upp och ner och jag kunde vända på bilden och läsa av den, men ett tecken i mitten var svårt att tyda. Jag gjorde en sökning och hittade en katt med samma kön och färg som skulle bo i Handen. Vi ringde till dem och frågade, men de saknade inte den katten.

Tatuering
Tatuering

 

Tillbaka till tatueringen och jag bad dem ta lite olja på örat och lysa med en ficklampa. Vi fick fram en ny kombination och hittade en katt som passade in på den upphittade och denna skulle höra hemma i Täby.

Vi ringde upp ägaren och frågade dem om katten och det visade sig vara deras Kurre som varit saknad i lite över en månad.

Kurre
Kurre

 

Kurre hade tagit sig nästan fyra kilometer hemifrån fågelvägen räknat. Han har tagit sig över E18!!

 Täby
Täby

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21