Sören hälsar

Hejsan!
I dag är det ett år sedan vi fick hem våran älskade Sören.

Sören vill gärna ha närkontakt med pensionärs katten Fluffsan (19 år om en månad) vi märker att han försöker komma nära om hon ligger å sover. Han vill gärna stryka sig emot henne m.m men det är inte så uppskattat…. Vi ser att hon börjar slicka på honom å han lägger sig ner (ser ut som mamma å son!). Men efter en stund tycker hon att det räcker å går därifrån. När vi ska lägga upp mat till dom båda katterna så “tvättar” Fluffsan Sören, även när Sören har börjat äta. Vi tror att han vill ha en kompis/sovkamrat (vi får hämta hem en ifrån katthemmet när tiden är inne).

Sören
Sören

 

Våra katter får vara på köksbordet om dom vill å vi inte äter förstås. Så pensionärs katten brukar sitta på bordet å titta ut genom fönstret å bara vara. Å Sören har sett henne sitta där uppe på bordskanten sedan han kom hem till oss. Men Sören har varit rädd när man har ställt ner honom i kökssoffan (bredvid bordet) men en sen kväll för en månad sen så såg vi honom tveksamt gå upp en snabbis på bordet. Det tog Sören 11 månader att själv hoppa upp på köksbordet. Tänk att man kan bli så glad över en sån liten grej.

Han kan fortfarande inte mjaoa (som en vanlig katt) men det gör inget. Men vi har inte en chans att höra honom om han är ute å vill komma in. Han älskar att vara ute (när det inte är snö…) å han har precis lärt sig att man kan hoppa upp på fönsterblecket så man syns i fönstret = att man får komma in mycket snabbare i värmen! Ibland när man släpper in honom ifrån altanen så kan han gå rakt igenom huset å vill gå direkt ut genom ytterdörren (inne max 8 sek om ens det!!!). Det var längesedan vi såg honom gå på toa inne, pensionärskatten Fluffsan går alltid på lådan så det är ju svårt att se om han kissar inne (om han lägger en korv så syns det direkt eftersom  det är två helt olika viktklasser…). Så han brukar nog sköta alla toa besök utomhus.

Vi vill att han helst ska vara inne på nätterna (denna årstid funkar det bra!). Han börjar natten i sängen med oss människor men sen när det blir för varmt så smyger han ut till hallgolvet men vi märker att han gå mellan sängen å hallgolvet under natten!

Sören och Fluffsan
Sören och Fluffsan

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21