Happy paws Clinic

Jag hade haft mailkontakt med klinikchefen Maike om att jag ville göra ett besök hos dem på kliniken och vi var nu på väg dit.

Happy paws clinic 

 
Happy paws är en välgörenhetsorganisation som kastrerar katter och hundar gratis.

Cecilia utanför kliniken 

 
De har två butiker där de säljer saker som doneras till dem. Likt vår loppis fast den är öppen hela tiden. De sköts av volontärer och intäkterna går till klinikens utgifter. 

Man kan även köpa en dag på deras vägg för att sponsra kostnaderna de har den dagen. Man gör sin egna lilla hälsning som får sitta på väggen under året.

Faddervägg 

 
De startade 2004 och hade då bara loppisbutikerna och så gav man ut kuponger för kastreringar som skulle användas till just det på valfri klinik på Malta. Den kliniken löste sedan in kupongerna för att få ersättning för sina utgifter. 

Det visade sig dock sedan att kupongerna såldes vidare och att klinikerna gjorde andra saker för kupongen än att kastrera och tog ut ersättning för de sakerna istället. För att komma runt problemet och få kontroll över pengarna bestämde sig Maike för att starta en egen klinik.

Receptionen

De fick tag på en lokal som ingen ville ha, för att den låg nära ett industriområde utanför Valetta där många hemlösa immigranter höll till och där även prostitution utövades. 

Lokalen hade varit en bank innan så när de skulle installera en röntgen fann det sig naturligt att den hamnade i bankvalvet där väggarna var ordentligt tjocka med tanke på strålningen. 

Tyvärr skapade värmen och fuktigheten att framkallnings vätskorna hela tiden förstördes och det blev väldigt dyrt att ersätta dem. De var nu väldigt glada för att de fått en digital röntgen donerad. 

De hade även ett tandrum där de kunde utföra det mesta.

Tandrummet

På måndagar och torsdagar var det kastrering för hundar. Katter kastrerades alla dagar i veckan. Även annan vård utfördes så klart.

Det kom veterinärstudenter från hela världen för att göra praktik på kliniken.

Operationsrummet 

 
Nykastrerad kisse.

Kastrerad katt

 
Ett av behandlingsrummen.

Behandlingsrum

 
På rundturen fick vi även se uppvaket och där låg det flera hundar som blivit kastrerade. Lage hittade en vän.

Lage och Maike 

 
Även jag blev väldigt förtjust i den boxertik som satt där.

Lage och boxern Maggy 

 
Lage kunde inte slita sig.

Lage och Maggy 

 
När AAA Malta (hemlösa hundar) kom för att hämta sina hundar passade jag på att prata med dem. Hundar dumpades hela tiden på ön. Folk tröttnade av olika anledningar och slängde ut hunden…

Boxerflickan Maggy var tre år och hon hade misskötts för att hon var för glad och sprallig, så som boxrar är liksom! Clown=Boxer 

Akta! Kan ge pussar!

 
Ägaren hade kommit på att om man inte matade eller gav vatten ordentligt så behövde hunden inte gått ut lika ofta… Till slut hade hunden lämnats över till AAA.

Maggy 

 
Ett inspirerande besök! 🙂

Maike och Cecilia 

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01

Det här inlägget postades i Katthem och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.