Största katten

Jag har tagit emot en omplaceringskatt som inte trivts i sitt hem. Hon har ätit för att ha något att göra. Hon väger 11,9 kg! Det är inte bra… Djurplågeri skulle en del säga.

Hon har normal aptit och överäter inte här hos oss i alla fall. Men det händer också mer här. Hon funkar bra i grupp med andra katter, så jag har satt henne i en grupp där hon får vara i utegården så mycket som möjligt.

Det går inte att banta en katt för snabbt för att det ä

En genomsnittlig katt brukar väga mellan 2,5-5,5kg ungefär. Om en katt väger 15 % mer anses katten vara överviktig. Väger den 25 % för mycket pratar man om att katten lider av fetma.

Det väldigt viktigt för en katt att äta regelbundet, eftersom de annars kan drabbas av en fettleversjukdom, så man kan inte bara svälta katten smal.

Börja med att väga katten och räkna ut målvikten. Målvikten bör inte vara lägre än 85 % av startvikten och den bör nås på 3 månader. Väg katten varje vecka under bantningsperioden och sträva efter att katten har gått ned 1-2% av startvikten per vecka. Katter ska inte bantas snabbare än 2 % i veckan.

Så Kavi ska på tre månader nå sin målvikt på 10,1 kg. Hon ska minska 120-230 gram i veckan.

Kavi
Kavi

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01