Katt i träd

Det är svårt att veta vad man ska ta sig till när ens katt försvinner. Man ropar och letar. Det är kanske inte alltid man tänker på att titta uppåt. 

Vi fick ett samtal från en desperat husse vars katt satt högt upp i ett träd. Så högt upp att vi vanliga människor inte bara klättrar upp och plockar ner katten. Katten hade suttit där i fyra dygn! Det var uppenbart att den inte kunde komma ner för egen maskin.

Husse hade ringt till räddningstjänsten i Norrtälje och bett om hjälp, men de hade bara varit dryga och haft roligt på husses bekostnad för att husse hade ett talfel. Riktigt kränkande i sin behandling! Vilket vi också ringde upp chefen för räddningstjänsten och informerade honom om. Han skulle ta tag i saken.

Vi kunde hjälpa husse att komma i kontakt med Klätterapan, en trädfällarfirma i Vallentuna, för att höra om de kunde göra något och de meddelade omgående att de kunde hjälpa till. De tog 2000 kronor för att klättra upp och hämta katten som satt 30 meter upp i ett träd. Det slutade väl för kissen. 

I princip kan katten bli sittandes tills de blir så svaga av av brist på mat och vatten att de till slut ramlar ner.

Sitter de inte så högt upp kan de klättra ner efter ett dygn eller så, men är de väldigt högt upp; om det är ett svårt träd att klättra i; om de är väldigt rädda; ovana trädklättrare kan de bli sittandes… Då behöver kisse hjälp. 

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01