Katt i träd

Ett par kom in på katthemmet för att fråga hur de skulle göra med en katt som satt i ett träd på deras tomt. Det var en väldigt stor ek med en hög stam. Katten satt i en klyka fem meter upp och den vågade inte ta sig ner. Den hade suttit i trädet sedan tre dagar tillbaka.

Jag kom med olika förslag på hur man skulle kunna locka ner kisse. Jag tog även kontakt med Christian som brukar kunna plocka ner katter från träd, men tyvärr var han väldigt uppbokad och kunde inte komma. Jag fick väldigt många bra tips av honom hur vi skulle kunna göra.

Morgonen därpå ringde jag för att höra hur det gått och jag fick då veta att kisse fortfarande satt kvar i trädet, så jag åkte förbi när jag lämnat Lage på dagis för att se om jag kunde göra något.

Eken

Eken

 
Det var så gott som omöjligt att se en katt i trädet när jag kom. Jag spanade, men jag såg ingen katt.

Eken

Eken

 
Jag provade att locka på kissen och då stack det upp ett huvud i klykan. Hon hade sovit när jag kom. Jag insåg snabbt att det är jättelätt att missa en katt som sitter fem, tio eller 20 meter upp i ett träd om man är ute och letar.

Katt i träd

Katt i träd

 
Hon tog kontakt med mig och svarade när jag lockade. Hon började kråma sig när jag pratade och strök sig mot trädstammen.

Katt i träd

Katt i träd

 
När jag sakta klättrade upp i trädet strök hon sig mot stammen, men när jag var så nära att jag skulle kunna nå henne med min kattfångarhåv (som har ett långt skaft) bestämde sig kisse för att klättra högre upp… Vilket inte var helt oväntat, men jag hade tänkt att jag skulle kunna nå henne inban… Trädets utformning gjorde att jag inte kunde klättra högre upp.

Kisse fortsatte att kråma sig från sin nya gren, men jag hade efter en tid inte möjlighet att stanna länge för att vinna hennes förtroende. Annars hade några timmar tillsammans i trädet kanske gjort susen.

Katt i träd

Katt i träd

 
På en anslagstavla i området hittades en saknadannons som stämde in på kissen i trädet. Ett samtal, till det som visade sig vara husse, gjorde att han kunde komma till trädet med mat. Husse klättrade upp och lockade med mat. Det var tillräckligt för att Tiger skulle komma till husse och han kunde lyfta ner henne 🙂

Saknadannons

Saknadannons

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01

This entry was posted in Katthem and tagged , . Bookmark the permalink.